Cei cinci ani de criza si-au pus puternic amprenta asupra domeniul imobiliar, cel mai important indicator fiind pretul apartamentelor, care a scazut cu peste 60% in unele localitati, arata o analiza a companiei de consultanta si evaluare Darian.
Cel mai mult s-au ieftinit apartamentele vechi, al caror pret a scazut cu 63% in Bucuresti, in intervalul 2008-2013, ajungand la un pret mediu de 959 euro pe metru patrat. in cazul apartamentelor noi cele mai mari ieftiniri au avut loc in Baia Mare (-54%), unde pretul pe metru patrat a scazut la 521 euro pe mp.


Pe langa Bucuresti, cele mai mari scaderi de pret la apartamentele vechi au avut loc in Pitesti (-53%), Baia Mare (-50%), Bistrita (-47%) si Pitesti (-47%), iar cele mai mici ieftiniri s-au inregistrat in Oradea (-20%), Buzau (-28%) si Deva (-30%).

Scaderi importante la preturile apartamentelor noi au avut loc si in Iasi (-44%), Constanta (-37%) si Satu Mare (-36%), iar cele mai mici ieftiniri au fost consemnate in Oradea (-22%), Miercurea Ciuc (-22%) si Timisoara (-27%).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri