Cea mai bogata oferta de inchirieri sau de vanzari de apartamente din Bucuresti se afla in sectorul 3, potrivit unei analize realizata de Imobiliare.net.

Conform ultimului Recensamant intocmit in 2011 de Institutul National de Statistica, in Bucuresti exista aproximativ 804.000 de locuinte conventionale, iar in sectorul 3 se inregistreaza cel mai mare numar de unitati locative, adica 170.000. In ceea ce priveste oferta de apartamente scoase la vanzare sau date spre inchiriere, aceasta este cea mai concentrata in sectorul 3.

Potrivit unei analize realizata de Imobiliare.net, in ultima luna s-au inregistrat peste 4.600 de oferte de inchiriere de apartamente (de la garsoniere pana la locuinte cu 4 camere), din care cel mai mare numar a fost inregistrat in sectorul 3 (1.091 de locuinte). Din numarul total de apartamente scoase la inchiriere circa 12% din proprietati se afla in apropiere de metrou. De obicei, apropierea de metrou creste si preturi locuintelor cu minim 10%.

Cartierele cu cele mai multe oferte de inchiriere- "langa metrou"

Numarul total de apartamente date spre inchiriere in apropiere de metrou, in ultima luna, sunt distribuite astfel : garsoniere- 561 de oferte, apartamente cu 2 camere- 788 de oferte, apartamente cu 3 camere- 371 de oferte si apartamente cu 4 camere- 81 de oferte.

In categoria „inchirieri – garsoniere”, cele mai multe oferte sunt in apropiere de urmatoarele statii de metrou: Dristor (11,8% adica 66 de oferte), Titan (7,7%- 43 de oferte) si Lujerului (7,3%- 41 de oferte).

In apropiere de statiile de metrou Piata Unirii, Dristor si Tineretului sunt cele mai multe oferte pentru cei interesati de inchirierea unui apartament cu 2 camere. Asadar, 6,9% adica 54 de oferte sunt lânga statia Piata Unirii, 6,5% (adica 51 de oferte) lânga statia Dristor si 3% (adica 24)in apropiere de statia Tineretului.

In cazul inchirierilor apartamentelor cu 3 camere, cele mai multe oferte sunt langa urmatoarele statii de metrou: Piata Unirii (12,9% adica 48 de oferte), Tineretului (8,3% adica 31 de oferte) si Obor (6,5% adica 24 de oferte).

Cele mai multe oferte pentru inchirierea apartamentelor cu 4 camere sunt langa statiile de metrou Piata Victoriei (11,4% adica 10 oferte), Piata Unirii (11% adica 9 oferte) si Universitate (8,1% adica 6 oferte).

Oferta vanzari: Cele mai multe optiuni, in zona Dristor si Titan

Conform analizei Imobiliare.NET, in ultima luna s-au inregistrat peste 5.332 de oferte de vanzare de apartamente (de la garsoniere pana la locuinte cu 4 camere), din care cel mai mare numar a fost inregistrat in sectorul 3 (1.105 de locuinte). Din acesta oferta, circa 12% din apartamente se afla in apropiere de metrou.

Numarul total de apartamente scoase la vanzare in apropiere de metrou, in ultima luna, sunt distribuite astfel : garsoniere- 282 de oferte, apartamente cu 2 camere- 571 de oferte, apartamente cu 3 camere- 407 de oferte si apartamente cu 4 camere- 124 de oferte.

Asadar, din numarul total de garsoniere scoase la vanzare in apropiere de metrou, cele mai multe oferte se gasesc langa statiile de metrou: Dristor (13,4% adica 38 de oferte), Titan (11% adica 31 de oferte) si Piata Iancului (8,5% adica 24 de oferte).

In ceea ce priveste categoria „vanzari-apartamente cu 2 camere”, cele mai multe oferte sunt in jurul urmatoarelor statii de metrou: Titan (8,4% adica 48 de oferte), Dristor (6,7% adica 38 de oferte) si Piata Sudului (5,5% adica 31 de oferte).

Cele mai multe oferte pentru vanzarea de apartamente cu 3 camere provin din jurul statiilor: Dristor (11,6% adica 47 de oferte), Titan(8,8% adica 36 de oferte) si Piata Iancului (6,5% adica 26 de oferte).

In cazul ofertei de vanzari de locuinte cu 4 camere, aceasta este foarte concentrata in jurul statiilor de metrou: Obor (13% adica 16 oferte), Dristor (8,5% adica 10 oferte ) si Aparatorii Patriei (6% adica 7 oferte).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri