Sonae Sierra si Caelum Development vor sa inceapa pana la final de an constructia centrului comercial ParkLake, situat in sectorul 3, in estul Bucurestiului, o investitie de 180 de miloane de euro, programata pentru deschidere in 2016. In zona se afla insa in pregatire si un alt mall de mari dimensiuni, care va presupune investitii de 150 mil. euro si care recent a fost achitionat de NEPI.

Sonae Sierra si Caelum au primit in septembrie autorizatia de construire pentru ParkLake, avizul incluzand imbunatatirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri din cadrul joint venture-ului. In prezent, licitatia pentru lucrarile de constructie se afla in desfasurare, iar constructia va demara in decembrie 2013.

ParkLake va avea o suprafata totala inchiriabila de 70.000 mp, cu aproximativ 200 de magazine si 2.600 de locuri in parcarea subterana.

Potrivit lui Ingo Nissen, managing director responsabil pentru dezvoltare in cadrul Sonae Sierra a declarat pentru wall-street.ro ca in prezent circa 60% din suprafata centrului comercial este "promisa" in prezent lucrandu-se cu viitorii chiriasi pentru a ajusta contractele la noul design si lay-out, recent imbunatatit, precum si la noul calendar al dezvoltarii. "Pe masura ce aceste ajustari se incheie vom incepe sa anuntam in detaliu stadiul inchirierilor", a declarat Nissen.

Proiectul Parklake a fost anuntat pe piata inca din perioada de boom, insa a suferit mai multe modificari, atat la nivel de concept si dimensiuni, cat si la nivelul joint-venture-ului care dezvolta proiectul.

In estul Capitalei mai este in pregatire si un alt centru comercial, care recent a fost achizitionat de NEPI.

In apropiere de Arena Nationala, NEPI va dezvolta impreuna cu dezvoltatorul austriac Real 4 You un mall cu o suprafata utila de 70.000 metri patrati, care ar urma sa fie deschis pana la jumatatea anului 2015, iar lucrarile de constructie vor incepe in acest an. Investitia alocata dezvolarii este estimata la 150 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri