Administratorul judiciar al Asmita Gardens a vandut in doi ani de administrare 113 apartamente, in valoare de 10,2 milioane euro, in complexul imobiliar din apropierea Lacului Vacaresti, compus din 765 de locuinte. Astfel, 55% din ansamblu a fost contractat in sase ani, scrie Mediafax.

Suma totala obtinuta din vanzarea de locuinte a contribuit la diminuarea datoriilor Asmita catre creditorul majoritar, Alpha Bank, cu peste 20%, se arata intr-un comunicat al Euro Insol, administratorul complexului rezidential.

Din cei 113 cumparatori, 60% au ales plata integrala la achizitionarea locuintelor, 23% au cumparat apartamentele in sistem de rate la dezvoltator si 17% au apelat la credite bancare.

In perioada 2008-2010, pretul mediu de vanzare al unei locuinte in Asmita Gardens era de 1.600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei, luna noiembrie 2011, apartamentele s-au valorificat la un pret mediu incepand de la 1.000 euro/mp. De la startul constructiei, in anul 2007, au fost vandute aproximativ 55% din numarul total de 765 de apartamente, in prezent complexul rezidential fiind locuit de 1.000 de persoane.

Complexul imobiliar este compus din sapte turnuri cu un numar total de 765 de apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 de apartamente studio, 7 penthouse-uri, 5.900 mp de spatii comerciale si 9.000 mp patrati de gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex rezidential din Romania, atat ca valoare a proiectului (120 milioane de euro) cat si ca numar de apartamente.

Ansamblul se particularizeaza prin cele mai inalte turnuri din Bucuresti, avand intre 16 si 24 de etaje.
In 7 noiembrie 2011ansamblul a intrat in insolventa, la cererea creditorului majoritar Alpha Bank, care are o expunere de 70 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri