"Vom investi in Cosmopolis aproximativ 18 milioane de euro in acest an, o suma care poate fi considerata foarte mare pentru un singur an si un singur proiect in piata rezidentiala actuala. 2013 a mers insa foarte bine, iar pentru 2014 consideram ca exista piata, avand obiective care presupun cresteri pe toate palierele in acest an - locuinte finalizate, dezvoltarea generala a Cosmopolis si mai multe contracte incheiate", a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development, citat de Mediafax.

Investitiile din acest an vor fi directionate atat spre finalizarea celor cel putin 400 de locuinte cat si inspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton si se vor amenaja o plaja, o piscina, un bar si mai multe terenuri sportive.

In cadrul Cosmopolis sunt in prezent peste 1.300 de locuinte finalizate, comunitatea din proiect numarand peste 2.300 de locuitori. Daca tintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1.700 de locuinte finalizate in Cosmopolis.

"Obiectivul nostru pentru 2014 este o crestere a vanzarilor de aproximativ 50%, pana la 360 de locuinte vandute, fiind si in discutii cu mai multi investitori atrasi de randamentul oferit de potentialele inchirieri. Nu s-a terminat criza, insa poti sa inregistrezi vanzari bune indiferent de domeniul de activitate, atat timp cat ai un produs bun, ti-ai eficientizat costurile si operatiunile si ai disponibilitate de munca - lucrurile nu se mai intampla ca in perioada de boom cand era o frenezie generala", a declarat Gabriel Voicu, director new homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al proiectului.

Citeste si:

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 32.000 de euro, fara TVA pentru un studio cu o suprafata construita de 52 de metri patrati, de la 49.500 de euro, fara TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 74 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 56.500 euro, fara TVA.

In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare si vile. Cele cu o suprafata de 112 metri patrati construiti au un pret de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafata construita de 125 de metri patrati au un pret de 110.000 de euro + TVA.
Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi si experimentati dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit pana in prezent proiecte incluzand mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent in Istanbul un proiect rezidential, Barbaros Besikta, cu 30 de etaje si o suprafata construita de 40.000 de metri patrati.