Dezvoltatorul imobiliar Opus Land a vândut în primele nouă luni ale acestui an 425 de locuințe în cadrul ansamblului Cosmopolis din nordul Capitalei, care a ajuns la 4.400 de unități locative finalizate.

Potrivit datelor furnizate la solicitarea wall-street.ro, valoarea portofoliului este de 33 de milioane de euro.

Adițional contractelor semnate în acest an, au fost încheiate alte câteva sute de contracte aferente locuințelor predate deja în acest an. Comparativ, vânzările în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la 488 de unități locative în 2020.

Astfel, Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis, a înregistrat o cifră de afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni din acest an, comparativ cu rezultatul de 30,6 milioane de euro înregistrat pe tot parcursul anului 2020. Rezultatele bune înregistrate în acest an au fost determinate în principal de multitudinea de facilități din cadrul proiectului și de existența unor produse atractive pe segmentul caselor și vilelor.

Cererea pentru locuințe în proiecte integrate a crescut exploziv în toată această perioadă iar faptul că avem și un produs atractiv pe segmentul de case cu grădină a contribuit la acest rezultat – cererea pentru case a crescut cu peste 70%, nu putem ține pasul cu cererea”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania, consultantul imobiliar și agentul exclusiv al proiectului.

Investițiile totale derulate în dezvoltarea Cosmopolis se ridică în acest moment la peste 370 de milioane de euro. În acest an, investițiile Opus Land în acest proiect se vor ridica la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi direcționată atât către dezvoltarea de locuințe cât și către extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis. Proiectul a ajuns în prezent la peste 4.400 de locuințe finalizate și o comunitate care numără peste 12.000 de locuitori.

Prețurile în cadrul proiectului pornesc de la 45.900 de euro + TVA pentru studiouri (45 de metri pătrați construiți) și de la 109.900 de euro + TVA pentru vilele cu etaj (99 de metri pătrați construiți).

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Sursa foto: SVN România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri