Esti din Brasov si esti interesat(a) de retail si e-commerce? Participa la evenimentul regional ecomTEAM ce va avea loc pe 2-3 aprilie.

Foto: Coresi Brasov

Immochan va deschide primul centru comercial de mari dimensiuni din oras in primul trimestru al anului viitor, Tatian Diaconu, directorul general al companiei, mentionand ca inaugurarea va avea loc probabil in martie anul viitor. Elementul central al centrului comercial va fi zona de entertainment.

Immochan are avantajul primului venit in oras, a atras branduri importante cum ar fi cele ale grupului Inditex sau H&M si vine cu o propunere importanta de petrecere a timpului liber, incercand sa asigure astfel proiectului Coresi o pozitie de centru comercial dominant.

Cinema Coresi Brasov

Foto: Coresi Brasov

Tatian Diaconu, directorul general al Immochan, a declarat marti ca din studiile realizate la preluarea Coresi Brasov, in oras este un necesar de 50.000-55.000 mp de centre comerciale, iar proiectul Immochan livreaza in galeria comerciala 32.000 mp. Diaconu considera ca orasul nu poate suporta toate proiectele anuntate.

De aceeasi parere este si Roxana Stanciulescu, senior leasing manager al Echo Investment, dezvoltatorul Korona Brasov, centru comercial a carui constructie ar urma sa inceapa in 2014.

“Cred ca in oras nu este loc de 4 centre comerciale sau cel putin nu de toate in dezvoltare in acelasi timp. Pentru urmatorii cinci ani Brasovul ar suporta doar 2 centre comerciale de tip mal si inca unul sau poate chiar 2 hipermarketuri”, a declarat Roxana Stanciulescu pentru wall-street.ro.

De asemenea, Diaconu a declarat ca in Brasov este un comportament de consum diferit fata de sudul tarii, iar cheltuielile sunt mult mai bine calculate, ceea ce face cruciala definirea centrului comercial ca o destinatie.

Citeste si:

Faptul ca Brasovul este unul dintre cele mai mari orase din tara care nu are niciun proiect de retail major deshis i-a facut pe dezvoltatori sa isi indrepte din nou privirea spre zona in ultimii ani si sa isi planifice investitii de sute de milioane de euro in centre comerciale. Astfel, acum sunt in plan mai multe proiecte decat ce ar putea suporta orasul, iar competitia va fi una acerba. Immochan a pornit deja la drum, insa nici ceilalti dezvoltatori nu renunta la lupta. wall-street.ro va prezinta cand si cu ce vor sa vina in piata celelalte centre comerciale anuntate in Brasov.

Korona Brasov

Foto Korona Brasov

Korona- al doilea mall din Brasov in calendarul deschiderilor

Inceperea constructiei Korona Brasov este planificata pentru aceasta vara, terenul este pregatit si designul este finalizat. “Avem termen de constructie de 14 luni , asa ca ne vom incadra in termenul de Q4 2015. Anul trecut am luat hotarea sa costruim cat mai mult la sol inca din prima faza, din dorinta de a oferi pietei in proiect mai compact si mai prietenos atat pentru comercianti cat si pentru consumatori. Prin urmare, zona de retail de parter va avea 30.000 mp si va cuprinde: hipermarketul, magazilele de moda, pantofi, articolele sportive, zona de servicii si zona comuna de restaurante”, a spus Roxana Stanciulescu.

Korona Brasov

Foto Korona Brasov

Korona va avea la etaj: cinematograf, un cazinou, o sala de sport, un loc de joaca pentru copiii si o alta zona de restaurante - cu un total de aproximativ 6.000 mp. Carrefour va deschide un hipermarket in Korona.

Korona Brasov

Foto Korona Brasov

NEPI ar urma sa deschida centrul comercial din Brasov in 2016

In oras ar urma sa dezvolte un centru comercial de 30.000 mp, pe langa cei circa 40.000 mp de retail deja existenti in big box-uri si NEPI in parteneriat cu Carrefour Property. Constructia centrului comercial ar urma sa inceapa anul acesta sau la inceputul lui 2015 si sa fie finalizata in 2016.

Proiectul NEPI va fi amplasat intr-o zona in care retailul modern din oras s-a concentrat pana acum.

Cora detine cel mai central teren

Tot in Brasov a anuntat un centru comercial si Cora, care este in cautarea unui partener pentru dezvoltarea centrului comercial. Momentan nu exista o data estimativa de debut a constructiei pentru proiectul Cora.

Terenul Cora din Brasov este amplasat in centrul civic al orasului, fiind cel mai central proiect din cele anuntate.