Atributiile de conducere a institutiei au fost preluate temporar de catre directorul general adjunct, Marcel Grigore, relateaza Mediafax.

Conform documentului, solicitarea de eliberare din functie a fost inregistrata luni, 24 martie.

Vineri, 21 martie, in Monitorul Oficial a fost publicata ordonanta de urgenta privind reorganizarea noului Guvern, care prevede, printre altele, ca Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara va trece din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

Citeste si:

Actul normativ mai prevede ca membrii CA si directorul general sunt numiti si revocati din functie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltarii.

In luna mai 2012, in prima sedina a Guvernului USL, Inspectoratul de stat in Constructii si Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltarii, condus pana atunci de Elena Udrea (din partea PDL) in subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmand atunci ca cele doua structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decat functionale.