Palatul Patriarhiei va fi restaurat si consolidat cu 15 mil. euro. Patriarhia Romana a atribuit contractul firmei Aedificia Carpati.

Valoarea contractului este de 67,7 milioane lei (15,2 milioane euro), inclusiv TVA.Lucrarile de restaurare, consolidare si protectie pentru acest monument au fost atribuite de Patriarhia Romana la jumatatea lunii februarie, potrivit anuntului publicat pe e-licitatie.ro, citat de Mediafax.

Contractul a fost estimat initial la 64,2 milioane lei, fara TVA, si a fost adjudecat in urma unei licitatii deschise pentru care au fost primite 13 oferte, dintre care doar 2 admisibile. Lucrarile vor fi finantate prin Programul Operational Regional.Cladirea Palatului Patriarhiei a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul fostei sali a Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei.

Aedificia Carpati, unul dintre constructorii importanti din Bucuresti, este detinut de Petre Badea si a incheiat anul 2012 cu afaceri de 154 milioane lei si un profit net de 24 milioane lei.Printre contractele derulate de companie se numara lucrarile de consolidare a Palatului Victoria, reabilitarea Teatrului National si constructia noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, precum si restaurarea Muzeului Taranului Roman, Hanului Gabroveni sau Casei Cesianu.

Citeste si:
Lucrările de construcţii nu au ținut cont de Covid-19: urcare de...
INS: Volumul lucrărilor de...
Sursa foto: patriarhia.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cushman: Dinamica pieței logistice reflectă că economia funcționează
Setari Cookie-uri