In ceea ce priveste oferta de spatii de birouri in vile din Bucuresti, la inceputul lui 2014 circa 67% din totalul lor au chirii de prezentare de pana in 11 euro/mp/luna, 20% o chirie medie cuprinsa intre 11,1 si 15 euro/mp/luna si 13% peste 15 euro/mp/luna.

Cele mai multe vile disponibile se afla in zona de centru-nord a Capitalei –un stoc total de 50.025 mp si cel mai redus in zona de sud ( peste 12.000). Zonele ultracentrale concentreaza un stoc de peste 37.000 mp de birouri in vile, in timp ce zona est-centru dispune de o oferta totala de peste 34.000 mp de birouri in vila.

Birouri in vila-chirii

Cum a evoluat cererea de birouri in vile

In primele trei luni din 2014, clientii care s-au mutat in vile au ales cu precadere zone centrale – 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Foisorul de Foc, la bugete medii de pana in 10 euro/mp/luna.

Studiul Esop mai arata ca suprafata medie inchiriata in vile cu destinatie de birouri a crescut de la 249 mp la 479 mp, iar alaturi de zonele cele mai solicitate din Centru Nord - Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti a crescut interesul si pentru zonele centrale - 13 Septembrie, Stefan cel Mare, si Foisorul de Foc.

Citeste si:

birouri in vila -stoc bucuresti

„ Am constatat ca in ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor romani ce presteaza servicii personale (scoli private, gradinite, after-school-uri, cabinete de nutritie, clinici medicale etc) pentru gasirea de noi locatii si extinderea activitatii, ceea ce denota importanta pe care o acorda bucurestenii investitiilor in sanatate si educatie”, declara Alexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting/ Corfac International.

Cele mai multe inchirieri de birouri in vila in zonele "bune"

In 2013, ESOP Consulting a inchiriat spatii de birouri situate in 37 de vile in Bucuresti, care au totalizat o suprafata de 12.217 mp, volum cu 23% mai mare decat in anul precedent.

Chiriasii au ales spatii cu suprafete foarte diferite, de la apartamente in vile de 80 mp, pana la cladiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzactii in vile vizand zonele Aviatorilor, Primaverii si Universitate-Romana.

„In 2014, estimam ca segmentul inchirierilor de birouri in vile isi va pastra dinamismul si alaturi de firmele care aleg vilele pentru ca se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatura, publicitate, consultanta) vor alege vilele si firmele care presteaza servicii personale aflate in expansiune in acest moment”, declara Alexandru Petrescu.