Un penthouse din cadrul complexului rezidential Alia Apartments din Bucuresti a fost cumparat in luna martie cu aproape 1 mil. euro, a anuntat Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al proiectului aflat in insolventa.

Afla "Cum arata apartamentul cu o terasa cat cinci garsoniere si piscina la inaltime".

La finalul lunii martie, Casa de Insolventa Transilvania si Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentia imobiliara care se ocupa de vanzarea proiectului, au finalizat vanzarea unui apartament de tip penthouse cu suprafata totala construita de 608 mp, situat la etajul 19 al unui bloc din cadrul complexului rezidential Alia Apartments din Bucuresti. Imobiliul a fost valorificat la un pret de aproape un milion de euro.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finantat cu 25 milioane de euro de UniCredit Group, a intrat in insolventa in primavara lui 2012. Firma, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat in 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, in care au fost construite trei blocuri totalizand 124 de apartamente, in urma unei investitii de 50 milioane euro.

Anul trecut in Alia Apartments s-au vandut locuinte de 11,2 mil. euro. In proiect detine un apartament si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Citeste si:
Re/Max tinteste o crestere de 40% a veniturilor din comisioane in 2019
Re/Max Romania, tranzactii de...

Per total in martie CITR a vandut bunuri imobiliare de circa 10 mil. euro.

Alia Apartments

Foto: interior apartament tip duplex, Alia Apartments

”Activele imobiliare sunt in continuare investitii de oportunitate in distressed. Exista un interes tot mai ridicat pentru acestea, iar procesul reglementat de legea insolventei securizeaza si certifica aceste investitii. Portalul de vanzari pe care l-am lansat, sales.citr.ro, vine sa inlesneasca procesul de cumparare, care este astfel mult simplificat. Informatiile sunt transparente, iar legatura cu vanzatorul este directa”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR.

Citeste si:
Colliers: Investitorii vor sta cu ochii pe alegerile din acest an
Colliers: Investitorii vor...

Mai mult, in complexul Green City, situat in sudul capitalei, au fost vandute 36 de vile aflate in proprietatea companiei Radstok Constructii SRL. La licitatia organizata la inceputul lunii martie, dezvoltatorul imobiliar Drapantex Investments SRL, unul dintre principalii creditori ai companiei Radstok, a adjudecat aceste active imobiliare.

In judetul Bihor, CITR a finalizat procedura de vanzare a unei hale multifunctionale, apartinand companiei Hanil Electronics, o fosta fabrica de componente hardware. Constructia de 26.400 mp a fost vanduta pentru suma de 4,8 mil. euro euro.

In aceeasi perioada au mai fost valorificate peste 27.000 mp de teren in judetul Timis, pentru 450.000 euro si o hala industriala de depozitare in Otopeni, pentru 756.000 euro.

La mijlocul lunii trecute, Casa de Insolventa Transilvania a lansat portalul sales.citr.ro, ce reuneste aproximativ 5.000 de produse si este o legatura directa intre investitori si oportunitatile distressed din piata. Valoarea totala a activelor din portofoliul CITR este de peste 500 de milioane de euro, active grupate pe portal in trei categorii: bunuri imobile, bunuri mobile si afaceri la cheie.

Citeste si:
In proces de reorganizare, Dafora isi mareste afacerile cu 50%
In proces de reorganizare,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Doar 30% din tranzactiile imobiliare, realizate printr-un agent
Setari Cookie-uri