In orasul Detroit din SUA, locuintele se vand cu preturile de la 1.000 de dolari. Detroit se afla in faliment, asa ca primaria locala a lansat un site online prin care vrea sa vanda la licitatie o parte dintre cele 16.000 de locuinte vacante pe care le detine.

Portalul BuildingDetroit.org a fost lansat luni si prezinta, pentru inceput, 15 locuinte a caror vanzare va incepe la 5 mai. Primaria, care a intrat in posesia acestora in contul taxelor neplatite de proprietari, vrea sa vanda cate o casa pe zi.

Cumparatorii trebuie sa reabiliteze rapid casele, iar in sase luni trebuie sa fie locuite, in caz contrar urmand sa piarda proprietatea, dar si banii platiti. Multe dintre cartierele din Detroit, oras aflat in declin economic de mai multe decenii, au fost lovite puternic in perioada crizei financiare si nu reusesc inca sa-si revina, afectate si de intrarea primariei din Detroit in faliment anul trecut, scrie CNN, citat de Mediafax.

Licitatiile sunt deschise doar locuitorilor din statul american Michigan, precum si companiilor fara istoric de incalcare a reglementarilor privind taxele si constructiile. Primaria orasului Detroit a cerut in iulie anul trecut protectia sub legea falimentului in SUA, solicitarea fiind acceptata in decembrie de tribunal.

Acesta este cel mai mare faliment al unei municipalitati din istoria Statelor Unite, datoriile fiind estimate la 18-20 de miliarde de dolari. Ca urmare a declinului economic, in oras se afla zeci de mii de cladiri si terenuri abandonate. Administratorul Detroit in procesul de faliment, Kevyn Orr, se asteapta ca orasul sa iasa din faliment spre sfarsitul verii sau in toamna acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri