Un numar de 86 de hoteluri din Germania si Olanda, cu 11.286 de camere, vor fi preluate de la fonduri de investitii administrate de Moor Park Capital Partners, a anuntat Accor intr-un comunicat. Accor, proprietarul brandurilor Sofitel si Ibis, discuta totodata cu Axa Real Estate Investment Managers finalizarea preluarii a 11 hoteluri in Elvetia, cu 1.592 de camere.

"Aceste tranzactii dau un semnal puternic privind capacitatea noastra de a implementa rapid strategia de restructurare a portofoliului diviziei HotelInvest", a declarat directorul general al Accor, Sebastien Bazin, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Accor, cel mai mare operator de hoteluri din Europa, a infiintat anul trecut HotelInvest pentru a cumpara proprietati, renuntand la un plan anterior de vanzare de active si concentrare pe activitati de management.
In primele trei luni ale acestui an, Accor si-a marit capacitatea de cazare cu 4.449 de camere, pe fondul cresterii cererii pe principalele sale piete cu exceptia Frantei, unde a avut loc o crestere a taxelor.

In urma acestor achizitii, hoteluril detinute de HotelInvest vor avea o contributie de circa 68% la profitul operational net al diviziei, comparativ cu o tinta pe termen mediu de 75%.

Sursa foto: Logo hotel Accor/ Shtterstock.com