Accor si Orbis anunta planurile de dezvoltare pentru Romania, in urmatorii trei ani, cat si planurile celor doua grupuri de a-si extinde activitatea in afara domeniului hotelier, prin dezvoltarea de proiecte de co-working.

Romania este o piata-cheie pentru Accor si partenerul sau strategic in Europa de Est, Orbis Group. 11 hoteluri functioneaza astazi in intreaga tara, sub marcile Accor: Pullman, Novotel, Mercure, ibis si ibis Styles. Planurile de dezvoltare ale grupului cuprind inca 10 hoteluri, care vor aduce 1.450 de camere noi pe piata pana in 2022. In 2018, Orbis si-a consolidat angajamentul fata de ospitalitatea romaneasca achizitionand Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane de euro.

Romania, atractiva pentru investitorii in domeniul hotelier

Din perspectiva unui investitor hotelier, Romania ofera randamente mai atractive decat cele din pietele vest-europene, pastrand in acelasi timp un profil de risc scazut si o lichiditate relativ ridicata.

"Popularitatea si atractivitatea Romaniei pentru brandurile hoteliere internationale sunt alimentate de perspectivele economice pozitive ale tarii, de istoria sa bogata, de natura frumoasa si de cultura prolifica, in jurul valorilor gastronomiei si a productiei vinurilor. Competitia pe piata ospitalitatii este in crestere si face parte din joc, dar suntem bucurosi sa vedem ca din ce in ce mai multi investitori locali si mai multi investitori locali si internationali care decid sa lucreze cu recunoscute global ale grupului Accor", a declarat Frank Reul, Head of Development of Orbis & Accor Eastern Europe.

Proiectele de hoteluri si aparthoteluri ale Accor & Orbis in dezvoltare pana in 2022 sunt: Mercure Sibiu, 85 de camere, anul deschiderii - 2019; Mercure Timisoara, 60 de camere, anul deschiderii - 2019; ibis Styles Bucharest Airport, 85 de camere, anul deschiderii - 2019; ibis Bucharest Politehnica, 160 de camere, anul deschiderii 2020; ibis Styles Bucharest City Center, 152 de camere, anul deschiderii 2020; ibis Timisoara, 200 de camere, anul deschiderii - 2020; Swissotel Bucharest, 225 de camere, anul deschiderii - 2021; aparthotel project I si aparthotel project II, 283 de camere, anul deschiderii 2021; Hotel project III, 200 de camere, anul deschiderii 2022.

Accor si Orbis isi afirma disponibilitatea de a se implica si in alte dezvoltari de proprietati comerciale. Din 2017, Accor investeste in co-working in asociere cu Bouygues Immobilier prin brandul NextDoor, recent transformat in Wojo. Wojo este un concept de spatiu de co-working gata de utilizare si ofera 3 tipuri de module: Wojo Spots - o versiune usoara a spatiilor de colaborare pentru hoteluri, Wojo Corners si Wojo Sites care sunt spatii de co-working independente.

Wojo este un brand de co-working popular si renumit in Franta, iar planurile de dezvoltare cuprind 1.200 de adrese Wojo in Europa pana la sfarsitul anului 2020, intre care s-ar putea numara si Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri