Casa din strada Semilunei nr. 1 situata in zona construita protejata nr. 39 Armeneasca a fost demolata in totalitate, weekend-ul trecut.
La adresa respectiva, pe gardul santierului este pus un anunt potrivit caruia se construieste o locuinta formata din subsol, parter si un etaj, in baza autorizatiei nr. 183/1226399 din 2 aprilie 2014. Inceperea lucrarilor a avut loc pe 15 mai anul acesta, iar termenul pentru finalizarea lor este 15 mai 2016, potrivit aceluiasi anunt citat de Mediafax.

Potrivit presedintelui Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan, sambata, membrii ONG-ului au sunat la 112 pentru a sesiza demolarea. La fata locului s-au prezentat pe rand oficiali ai Politiei Capitalei, Politiei Locale a Sectorului 2 si ai Politiei Locale a Capitalei, fiecare aratand ca sesizarea nu este de competenta sa.

Inspectoratul de Stat in Constructii nu a putut fi sesizat, intrucat nu lucreaza in weekend, perioada in care au loc numeroase demolari in Capitala, a mai aratat Nicusor Dan.

Citeste si:

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) au raspuns ca Directia Control a Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti a efectuat, joi, verificari pe teren la imobilul din str. Semilunei nr. 1, sector 2.

"Pentru acest imobil Primaria Municipiului Bucuresti a emis autorizatia de construire nr. 183/1226399/02.04.2014, prin care s-a aprobat executarea lucrarilor de construire pentru «consolidarea, supraetajarea si reamenajarea constructiei de locuit Sp+P existenta, care va avea in final regim de inaltime Sp+P+1Ep, inclusiv instalatiile interioare aferente si reconfigurare magazie in terasa cu spatii de depozitare, amenajare curte, refacerea imprejmuirii terenului».

Sursa foto: Nicusor Dan