Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a finalizat o oferta publica in care au fost vandute actiuni in valoare de 80 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al companiei.

Impact a anuntat, marti, dupa inchiderea bursei, finalizarea celei de-a doua etape a ofertei, in care au fost vandute 13,36 milioane de actiuni la pretul de 1,01 lei/titlu unor investitori calificati sau necalificati. In prima faza, incheiata la inceputul saptamanii trecute, actionarii Impact, care au avut drept de preferinta, au subscris actiuni in valoare de 66,6 milioane de lei. Actionarii dezvoltatorului imobiliar au subscris 66,639 milioane de actiuni la pretul de 1 leu/actiune, relateaza Mediafax.

In total, compania a vandut, pentru majorarea de capital, 80 de milioane de actiuni, pentru 80,13 milioane de lei, potrivit unui document transmis bursei. Actiunile Impact au inchis marti in crestere cu 1,9%, la 1,03 lei/titlu, in timp ce miercuri dimineata au evoluat indecis.
Oferta publica a fost intermediata de firma de brokeraj Swiss Capital.

Potrivit unui anunt anterior, banii atrasi prin aceasta operatiune urmeaza sa fie utilizati pentru finantarea proiectelor dezvoltatorului imobiliar.
Actionarii semnificativi ai Impact sunt Gheorghe Iaciu (47,23%), Adrian Andrici (16,15%) si Salink Ltd (7,12%). Swiss Capital detine, alaturi de asociati si actionari, o participatie de 10,1% la Impact.

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie a anului trecut, cand participatiile detinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, si Carmen Sandulescu au fost vandute prin executare silita pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly.
Dezvoltatorul imobiliar a inregistrat in 2013 pierderi pentru al patrulea an consecutiv. Pierderile au scazut cu 43%, la 42,4 milioane lei, de la 74,9 milioane lei in precedentul exercitiu financiar.

Citeste si:
Actionarii Impact au subscris 66,6 mil. lei intr-o oferta publica...
Actionarii Impact au subscris...

Pentru acest an, compania mizeaza pe un profit operational EBITDA de 1,6 miloane euro, iar pentru anul urmator de 8,7 milioane euro. Profitul EBITDA ar urma sa creasca treptat pana la 22,5 milioane euro in anul 2018, potrivit strategiei prezentate de conducerea Impact intr-o AGA derulata in luna martie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si