Dezvoltatorul Portland Trust a inchiriat integral cladirea de birouri Floreasca Park din Bucuresti, cu o suprafata de 37.500 metri patrati, a anuntat compania The Advisers/Knight Frank, care a reprezentat exclusiv proiectul, Oracle, Allianz, Kellogg's si Kalon fiind printre chiasi.

"In doar cateva luni de la livrarea proiectului Floreasca Park pe piata locala, The Advisers/Knight Frank a semnat contracte de inchiriere a spatiului cu companii importante la nivel global, precum Allianz sau cele doua companii americane care au intrat recent pe piata romaneasca: Kellogg's si Kalon. Dupa finalizarea constructiei in 2013, Allianz a fost prima companie care a semnat un contract de inchiriere, ocupand un spatiu de 3.500 metri patrati. La scurt timp, Kellogg's a semnat pentru 2.550 metri patrati, in timp ce un alt contract a fost semnat pentru circa 800 metri patrati de Kalon, companie din domeniul dezvoltarii digitale", se arata intr-un comunicat al The Advisers/Knight Frank, dat publicitatii de agentia Mediafax.

Companiile Oracle BASF, Sab Miller/URSUS si Saint Gobain sunt ceilalti chiriasi din Floreasca Park, care cuprinde doua imobile de birouri in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu. Portland Trust a finalizat la sfarsitul anului trecut proiectul de birouri Floreasca Park, pe un teren cumparat de la Becali si intentiona sa extinda proiectul pe un lot pe care urma sa-l cumpere tot de la omul de afaceri, insa a renuntat la aceasta idee din cauza litigiilor in care este implicata proprietatea vizata.

Compania a cumparat insa un alt teren in zona de la grupul italian Nusco. Portland Trust este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata din Bucuresti, fiind dezvoltatorul cladirii de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca 169A. Opera Center, totalizand 15.800 metri patrati, si Bucharest Business Park, de 24.500 metri patrat, au fost vandute de dezvoltator catre CA Immo.

Compania a fost infiintata in 1997 de Robert Neale si Mark Vydra in Cehia, in scopul de a dezvolta proiecte imobiliare in Europa Centrala. In 1999, compania a fost preluata de grupul american Apollo Real Estate Advisors.

Citeste si:
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Cat dau romanii pe chirie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Componenta "verde", campul de lupta al marilor dezvoltatori