Elvetienii de la Artemis Real Estate, divizia din Romania a grupului Artemis Holding, mizeaza pe infrastructura logistica si de transport a Timisoarei pentru dezvoltarea a cinci proiecte imobiliare in apropierea orasului din vestul Romaniei, pe o suprafata de peste 128 de hectare.

Artemis Real Estate anunta ca dezvolta o serie de proiecte imobiliare cu profil industrial, dar si cu segmente rezidentiale, in imediata vecinatate a Timisoarei. In acest sens, Artemis Real Estate "a achizitionat suprafete mari de teren agricol carora le-a oferit ulterior o destinatie industriala sau rezidentiala, dezvoltandu-le si echipandu-le cu toate utilitatile necesare. Sunt asigurate PUZ-ul si elementele de infrastructura, clientii avand optiunea de a inchiria sau cumpara diverse suprafete", potrivit unui comunicat al companiei. Pe langa vanzarea si inchirierea parcelelor de teren, este posibila si construirea de catre dezvoltator a unitatilor de productie si de depozitare.

"Am ales zona de vest a tarii pentru potentialul de dezvoltare. Suntem convinsi ca vom stimula si mai mult apetitul pentru investitii in jurul Timisoarei. Zonele in care proiectele noastre sunt amplasate ofera un acces facil catre cele mai importante noduri de transport din vestul Europei si sunt intr-un proces de evolutie constanta si durabila. Din punct de vedere logistic, regiunea prezinta o serie de avantaje competitive care favorizeaza dezvoltarea in ritm sustinut a afacerilor si poate asigura forta de munca necesara", declara Michael Soormann, administratorul companiei Artemis Real Estate.

Retail jobs

Suprafata dezvoltarilor imobiliare depaseste 128 de hectare si include proiectele Sanandrei Industrial Park, Swiss Park Giarmata, Swiss Village Giarmata, Timisoara Airport Industrial Park si Dudestii Noi Industrial Park. Cel mai avansat este proiectul de investitie de la Sanandrei, in nordul Timisoarei, unde, in prezent, infrastructura este finalizata, inclusiv retelele de apa, canalizare menajera si pluviala, curent electric, gaz, acces la DN 69 la Km 10+510m si la fiecare parcela in parte din parc, drumuri betonate si trotuare.

Cea mai vasta si compacta dezvoltare este cea de la Giarmata Mare - Swiss Park, unde compania detine 103 ha imediat langa autostrada Timisoara – Arad, acesta fiind singurul parc industrial aprobat in acest moment langa iesirea de pe autostrada din zona de nord a Timisoarei. Timisoara Airport Industrial Park, proiectul de langa Aeroportul International Traian Vuia are o suprafata de 8 ha si reprezinta o oportunitate unica datorita faptului ca este situat in imediata vecinatate a platformelor din incinta aeroportului, ceea ce ii ofera un avantaj competitiv unic pentru dezvoltari logistice, dar si pentru activitati de servicii si birouri.

Citeste si:
Autostradă Belgrad-Timișoara, lungă de 143 km. Când va începe...
Autostradă Belgrad-Timișoara,...

Sursa foto: Shutterstock / Hand hold house against green field

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri