Piata de constructii din Romania a inregistrat cea mai mare contractie din Uniunea Europeana in al treilea trimestru, de 11,3%, raportat la perioada similara a anului trecut, mult peste declinul mediu din UE, de 0,4%, date ajustate sezonier, potrivit Eurostat.

In schimb, prin comparatie cu trimestrul al doilea din acest an, Romania a consemnat cea mai mare crestere din UE, de 1,9%, fiind urmata de Lituania (1,5%) si Bulgaria (0,4%). In clasamentul celor mai mari scaderi din trimestrul al treilea prin comparatia cu acelasi interval din 2013, Romania este urmata de Italia, cu un declin de 9% si Olanda, cu o coborare de 2,4%, relateaza Mediafax.

Raportat la trimestrul al treilea al anului trecut, cele mai mari cresteri in domeniul constructiilor au fost inregistrate de Slovenia (19,5%), Spania (13,7%) si Ungaria (12,1%). In ceea ce priveste evolutia pietei romanesti de constructii in luna septembrie, aceasta a consemnat un avans important, de 7,9% fata de luna august si o crestere de 2,9% comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

Saptamana trecuta, Institutul National de Statistica a anuntat ca lucrarile de constructii au consemnat un plus de 7,8% in luna septembrie fata de august. Fata de septembrie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 3,5% serie bruta, dar ca serie ajustata s-a redus cu 1,8%, influentat de lucrarile de reparatii capitale, care s-au redus cu 22,4%, si cele de intretinere si reparatii curente, in scadere cu 4,4%, potrivit INS.

Citeste si:
Cat costa munca de lucru in UE: Romania, la coada clasamentului
Romania si Bulgaria, tarile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Firmele de recrutare din Romania au afaceri de peste 4 miliarde de lei