Lucian Mateescu, CEO Impact, a povestit ca la inceputul anului va lansa spre vanzare cele peste 250 de unitati locative care au fost ridicate finalizate, urmand sa se face receptia in curand, unde exista peste 60 de rezervari, iar in martie ar urma sa incepa constructia pentru alte 280 de unitati. Ca vanzari in 2014, managerul spune ca numarul unitatilor contractate s-a ridicat la circa 70, insa pe de alta parte stocul disponibil era foarte redus. „Am vandut circa 70 din aproximativ 100 cate aveam disponibile, iar din ce a ramas unele sunt inchiriate”, a spus Mateescu. El a mentionat ca Impact asteapta acum avizele finale pentru o transa de peste 700 de unitati locative, iar prima parte a constructie ar urma sa inceapa in martie.

Recent Impact a cumparat si un teren in zona Barbu Vacarescu cu 9 mil. euro, la fosta Zone Arena, pe care are in plan sa dezvolte un proiect imobiliar de mari dimensiuni, insa managerul a mentionat ca momentan e prematur de estimat cand va demara constructia, fiind intr-un stadiu precoce al pregatirilor, dar ca proiectul este unul dintre punctele pe care dezvoltatorul se va concentra.

Despre terenul din zona, Mateescu spune ca personal dupa potentialul pe care il are dezvoltarea il evalueaza la 20 mil. euro si ca a primit deja oferte de la operatori de big boxuri care doreau sa cumpere terenul pentru 12-13 mil. euro.

Compania Impact nu a acceptat insa ofertele, dar pe de alta parte a scos la vanzare alte terenuri. Compania a scos la vanzare pentru circa 60 euro/mp un teren in zona Ghencea, pe bulevardul Timisoara din Capitala, dar si terenuri din Contranta sau Oradea, unde nu mai are interes sa dezvolte.