"Se emite prezenta decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata prin preluarea controlului unic de catre Globalworth Holdings Cyprus Limited, prin Kifeni Investments Limited si Kusanda Holdings Limited, asupra Nusco Tower SRL, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

Nusco Tower este ocupata de Volksbank Romania, Oracle Romania, Bayer, Generalcom si Anima Speciality Medical Services.

Nusco Tower este localizata pe strada Gara Herastrau, aceeasi pe care se afla complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanka, din care Globalworth a cumparat recent prima cladire. Nusco Tower are o suprafata inchiriabila de 23.000 metri patrati, structurati pe 20 de etaje, fiind inchiriata circa 91% de chiriasi precum Oracle, Bayer si Volksbank.

In cadrul tranzactiei, anuntata de Globalworth la inceputul lunii decembrie, compania a mai cumparat cu 4 milioane de euro un teren de 2.434 metri patrati localizat in aceeasi zona, la 200 metri departare de Nusco Tower si aproape de Green Court Bucharest. Terenul are toate autorizatiile necesare pentru dezvoltarea a 12.000 metri patrati.

Citeste si:

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.

Grupul italian Nusco este controlat de familia Nusco, iar in Romania este si producator de usi, ferestre si parchet, operand doua fabrici, in Pipera, prin firma Pinum Doors&Windows.

Foto: Mircea Dragos.