Primaria Timisoara ataca in instanta atribuirea unui teren catre Bega Turism

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat ca Primaria va ataca in instanta atribuirea catre firma Bega Turism a unui teren ocupat de o parcare publica, unde municipalitatea ar vrea sa construiasca o parcare supraterana, dar reprezentantii firmei spun ca atribuirea s-a facut legal.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca Serviciul Juridic al primariei va ataca in instanta atribuirea unui teren pe care in prezent functioneaza o parcare publica cu plata si unde municipalitatea ar vrea sa amenajeze o parcare supraterana, transmite corespondentul Mediafax.

Terenul a fost atribuit SC Bega Turism, care apartine oamenilor de afaceri Marius si Emil Cristescu, si se afla in zona centrala a orasului Timisoara, in spatele complexului comercial Bega, detinut, de asemenea, de cei doi oameni de afaceri.

"Am ajuns la concluzia ca transferul s-a facut abuziv, in orice caz incorect, si vom ataca in instanta acest act de transfer. Maine (miercuri - n.r.) dimineata vom sesiza instantele judiciare. (…) Pana acum nu a fost necesar terenul? Orice activitate comerciala are nevoie de o parcare proprie in mod obligatoriu? Dar daca acolo e o parcare publica? E vreo problema pentru activitatea comerciala care se desfasoara inauntru? De atatia ani a putut functiona complexul Bega acolo doar cu parcari publice, fara vreo parcare privata. Cum a devenit asa necesara activitatii aceasta parcare incat sa justifice preluarea in patrimoniul companiei Bega Turism a acelui teren?", a declarat Nicolae Robu.

Contactat de corespondentul Mediafax, directorul general al Bega Turism, Ioan Szatmari, a declarat ca terenul in discutie a intrat in proprietatea Bega Turism in urma unei documentatii semnate inclusiv de Primaria Timisoara. "Transferul terenului de la statul roman catre Bega Turism s-a facut in baza HG834/1991, iar in contravaloarea terenului statul a devenit actionar la Bega Turism. Deci terenul nu a fost transferat gratuit. Atribuirea s-a facut in urma unei documentatii care a facut obiectul unui proces care a durat zece ani, intre Bega Turism si Primaria Timisoara, solutionat in favoarea Bega Turism", a mai spus Szatmari.

Citeste si:
Proiect: Lagună cu ape turcoaz în București pe un teren de 8,2 MIL....
Un dezvoltator vrea să creeze...

Primarul municipiului Timisoara anunta in anul 2014 ca doreste sa construiasca pe terenul din spatele complexului comercial Bega o parcare supraterana. Mai mult, in toamna anului trecut, primaria a demarat o licitatie pentru construirea parcarii supraterane, insa nu s-au prezentat investitori. Terenul pe care se afla parcarea a fost transferat din proprietatea statului in cea a companiei Bega Turism in urma unui proces de retrocedare, dar primarul Nicolae Robu a evitat sa ofere alte detalii privind procedurile. Primaria Timisoara a fost instiintata, in 19 decembrie 2014, de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ca terenul apartine SC Bega Turism SA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri