Dragos Cinca a lansat anul trecut proiectul Flamingo Park la un targ imobiliar, insa constructia primelor vile inca nu a demarat. Omul de afaceri spune insa ca anul acesta vor demara lucrarile de constructie pentru 40 de vile, prima etapa a unei faze initiale de 150 de unitati locative. In total din aceasta prima faza a Flamingo Park sunt contractate circa 10% din vile, pretul mediu de tranzactie fiind de circa 80.000 euro, spune dezvoltatorul, care a anuntat insa ca pretul de pornire este de 50.000 euro pentru o casa.

proiect rezidential Flamingo

Primele unitati care vor fi construite in proiect vor fi aceste vile deja contractate, iar Cinca spune ca se va construi doar la cerere si nu se va dezvolta speculativ. Mai mult Dragos Cinca spune ca daca cererea ar depasi 40 de vile in acest an, ar amana constructia celorlalte vile cerute pentru 2016. De ce? Potentialul de cresteri a preturilor, dorinta de a nu forta operational compania, se numara printre motivele enumarate de omul de afaceri, care a declarat ca considera ca 2015 este ultimul an in care se vor mai gasi case la preturi de apartament, anticipand scumpiri.

Citeste si:

De asemenea, Cinca a declarat ca este o crestere mare a cererii pentru case si considera ca zona Corbeanca se transforma intr-un Beverly Hills al Bucurestiului, un aport urias fiind adus de Paradisul Verde. „Magazinul Mega Image din Corbeanca are cele mai bune vanzari pe mp din tot lantul”, spune Cinca, care a cumparat 60 de ha de teren in Corbeanca, achizitionat intre 2001 si 2003. Omul de afaceri a finalizat in zona ansamblurile Flamingo Garden 1 si 2, totalizand 30 de vile. Desi vede o crestere importanta a cererii pentru case, Cinca spune ca in prezent circa 10% din tranzactiile din Bucuresti sunt de case.

Dragos Cinca este fondatorul Flamingo, companie care a fost listata pe BVB. In 2009, Flamingo a inceput sa aiba dificultati si la finalul anului a intrat in insolventa, alaturi de celelalte companii din grup. Flanco, care fuzionase in 2007 cu Flamingo, a fost singura societate din grup care a fost salvata, fiind preluata de Asesoft.