AFI Europe a incheiat un acord preliminar pentru achizitia terenului detinut de retailerul Cora in Centrul Civic al Brasovului, unde vrea sa construiasca un mall, decizia venind in contextul in care primul proiect de acest tip in oras, Coresi, dezvoltat de Immochan, va fi livrat luna viitoare.

"AFI Europe a incheiat un acord preliminar pentru achizitia terenului pe care Cora il detine in Centrul Civic al Brasovului. Nu s-a luat decizia finala, acum se face analiza documentelor. AFI vrea sa dezvolte acolo un mall si a inceput deja discutiile cu retailerii importanti pentru a vedea daca sunt interesati sa intre in proiect", au declarat surse din piata imobiliara, scrie Mediafax.

Reprezentantii AFI Europe si Cora nu au comentat informatia pana la publicarea acestei stiri. Cora Romania a cumparat in 2010 terenul de 40.000 de metri patrati din Centrul Civic al Brasovului al companiei Hidromecanica pentru aproximativ 13 milioane de euro, unde intentiona sa dezvolte un centru comercial de mari dimensiuni, investitie de 70 de milioane de euro. La sfarsitul anului 2013, Cora a anuntat ca vrea sa atraga un partener in proiect pentru dezvoltarea mall-ului. AFI Europe opereaza doua centre comerciale, AFI Palace Bucuresti (deschis la sfarsitul lui 2009) si AFI Palace Ploiesti (deschis in 2013), si are in plan un proiect similar in Bucurestii Noi.

In Brasov a fost anuntata constructia a patru centre comerciale de tip mall, Coresi Shopping Resort, dezvoltat de Immochan, divizia imobiliara a grupului Auchan, Korona Mall (care urma sa cuprinda si un hipermarket Carrefour si dezvoltat de grupul polonez Echo Investment), extensia galeriei comerciale Carrefour (NEPI) si Cora. In prezent, doar Coresi, dezvoltat pe terenul fostei uzine Tractorul, este aproape finalizat, cu livrarea pe 27 martie in urma unei investitii de 60 milioane de euro. Restul investitiilor au ramas la nivel de proiect deocamdata.

"Personal respect ceea ce a facut AFI in Bucuresti cu AFI Cotroceni. Piata din afara Bucurestiului este insa mult mai complicata decat cea din Capitala si astept ca AFI sa confirme si in provincie cu proiectul din Ploiesti. In plus, AFI sau orice alt competitor al Coresi nu poate sa deschida un centru comercial decat in aproximativ 500 de zile. Asta inseamna ca avem 450 de zile la dispozitie pentru a ne impune pe piata. Proiectul este gata, este inchiriat si exista chiar lista de asteptare cu retaileri interesati de proiect, ceea ce ne incurajeaza sa incepem si faza doua a proiectului", a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.

Citeste si:
Ninsori in mai multe judete din tara
Ninsori in Sibiu, Brasov,...

Cora, detinut de grupului franco-belgian Louis Delhaize, detine o retea de 12 hipermarketuri, atat in centre comerciale proprii, cat si in spatii inchiriate, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si opt in provincie, la Ploiesti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, Romania Hypermarche, firma care detine hipermarketurile Cora, a incheiat anul 2013 cu afaceri in crestere cu 12% comparativ cu 2012, la 1,63 miliarde lei (370 milioane euro), si a trecut pe pierderi, de 14,5 milioane lei (3,2 milioane euro), fata de un profit de 24,5 milioane lei (5,5 milioane euro) in 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
AFI extinde AFI Cotroceni si a inceput pregatirile pentru AFI Brasov