Proiect: impozitul pe locuinte si terenuri creste si de sase ori in unele cazuri

Impozitul pe locuinte nu va mai fi limitat la 0,1% din valoarea impozabila, ci va fi stabilit intre 0,08% si 0,2% de catre primarii, iar proprietarii care nu isi ingrijesc casele si/sau terenurile vor plati, din ianuarie 2017, un impozit de sase ori mai mare fata de nivelul standard.

Majorarile de impozite sunt prevazute in proiectul noului Cod Fiscal redactat de Guvern. In luna noiembrie, agentia Mediafax a prezentat un document al Ministerului Finantelor, din care rezulta intentia Guvernului de a majora impozitele locale pe terenuri si imobile cu cate 25% in 2015 si 2016, informatie negata atunci de catre autoritati, in contextul campaniei pentru alegerile prezidentiale.

Conform proiectului prezentat acum de Guvern, din ianuarie 2018, impozitul pe teren va putea fi majorat de catre primarii tot de sase ori pentru terenurile situate in intravilan, daca acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv. Aceasta majorare ii va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri. De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu pana la 500% incepand cu al treilea an.

Documentul nu mentine prevederea actuala conform careia, in cazul cladirii utilizate ca locuinta si a carei suprafata construita depaseste 150 de metri patrati, valoarea impozabila este majorata cu cate 5% pentru fiecare 50 metri patrati sau fractiune din acestia si nici nu mai prevede majorarea impozitului cu 65-300% pentru persoanele fizice care detin doua sau mai multe cladiri.

Esti interesat(a) de fiscalitate? Participa joi, 5 martie, la FISCAL 360, conferinta wall-street.ro care dezbate cele mai actuale teme fiscale pentru antreprenori si manageri. Inscrie-te aici.

Citeste si:
Proiect: Lagună cu ape turcoaz în București pe un teren de 8,2 MIL....
Un dezvoltator vrea să creeze...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri