Arhitectii olandezi de la Heijmans au lansat un proiect de case ecologice ca raspuns la problema ofertei limitate de locuinte destinate inchirierii: locuintele din prefabricate pot fi construite intr-o zi si pot fi mutate in functie de nevoile clientilor. Casele au fost proiectate cu gandul la chiriasii foarte dependenti de buget si propun un design proaspat.

Similare cu casele portabile ale firmei de arhitectura spaniole Abaton, lansate in 2013, proiectul Heijmans One propune o locuinta din prefabricate, realizata din cadre de lem si panouri solare, care poate fi construita aproape orinde intr-o singura zi. Potrivit Heijmans, casele eficiente energetic au fost realizate astfel incat sa poata fi folosite pe orice lot de teren gol care poate exista intr-un oras, cum ar fi spre exemplu Amsterdam, si includ bucatarie, baie, living, dormitor si inclusiv o curte in exterior.

casa heijmans oneCarmen Felix (foto), un rezident care a testat locuinta si a locuit 3 luni gratis intr-o locuinta Heijmans One, a declarat pentru Huffington Post ca aceste locuinte sunt perfecte pentru cei care au nevoie de o casa temporara si care nu vor sa renunte la un design frumos.

Hrijmans One
Heijmans, printre ale caror proiecte anterioare se numara si drumul care luceste in intuneric, dezvolta casele pentru persoane intre 25 si 35 de ani care au dificultati in a obtine finantare pentro o casa sau nu doresc sa faca asta. Costul unei case este de 700 euro pe luna. Primele doua case, parte a unui proiect pilot, au fost amplasate in Zeeburgereiland in Amsterdam pe 4 decembrie 2014 si una dintre ele a fost folosita pe perioada de test de Carmen Felix. Compania a primit 230 de aplicatii de la potentiali rezidential ai casei test. Casele vor fi destinate inchirierii.

casa heijmans one

Conceptul care sta la baza proiectului Heijmans One are doua resorturi: pe de o parte oferta limitata de case destinate inchirierii la calitate buna si existenta unui numar important de terenuri goale in oras. Casele vor fi plasate temporar in zone urbane goale. In aceasta toamna compania ar urma sa realizeze primul proiect cu astfel de case in Olanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri