Dezvoltatorul imobiliar GTC a vandut centrul comercial Galleria din Buzau, primul mall construit de companie in Romania, grupului de firme Eurosting, care vrea sa redenumeasca proiectul si sa-l repozitioneze pe piata.

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a asistat cumparatorul pentru obtinerea finantarii pentru achizitia centrului comercial. Grupul Eurosting, cu afaceri anuale de circa opt milioane de euro, este activ pe piata romaneasca in domeniul productiei si comercializarii produselor de prevenire si stingere a incendiilor, fiind controlat de oameni de afaceri romani. GTC a mai vandut unui investitor local si centrul comercial din Suceava, pentru circa 1 milion de euro, noteaza Mediafax.

Centrul comercial Galleria Buzau a fost inaugurat in anul 2008, are o suprafata inchiriabila de 14.000 mp, iar intre chiriasii existenti se numara Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco, Adidas. "Vom prelua toate contractele de inchiriere existente in acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzau va suferi un proces de eficientizare comerciala in perioada imediat urmatoare, inclusiv de repozitionare pe piata si rebranding, astfel incat sa devina o atractie de retail semnificativa in zona", a declarat Mihai Suteu, directorul de comunicare al Eurosting. Divizia de Real Estate a Crosspoint se va ocupa in continuare, in exclusivitate, de repozitionarea centrului comercial pe piata din Buzau, precum si de reconfigurarea mixului de chiriasi ai mall-ului.

Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate.

"Aceasta este prima tranzactie majora in retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate si credem ca anul acesta vom asista la cateva tranzactii semnificative in piata", a declarat Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Tranzactionarea imobiliara si...
Citeste si: Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde

GTC a mai incercat sa vanda centrele comerciale detinute in Buzau si Piatra Neamt, insa nu a reusit avand in vedere rezultatele slabe ale acestora.

Mall-urile Galleria Arad si Piatra Neamt, detinute de GTC, au ajuns sa valoreze doar 8 milioane euro, fata de peste 35 milioane euro in 2013, reevaluarea avand la baza ofertele de cumparare primite pentru active, iar complexul de birouri City Gate a pierdut 9,5 milioane de euro intr-un an. Astfel, activele din Romania ale GTC, respectiv complexul de birouri City Gate si centrele comerciale Galleria, s-au devalorizat anul trecut cu peste 36 milioane de euro, la 156,5 milioane de euro, valoare sub cea la care era evaluat doar City Gate in 2013. Cel mai mare actionar al GTC este LSREF III GTC Investments B.V, parte a fondului de private equity american Lone Star Funds, care la sfarsitul anului 2013 a preluat de la grupul israelian Kardan, cel mai important actionar al GTC, un pachet de 27,75% din actiunile companiei.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Prime Kapital a livrat anul trecut peste 57.000 mp parcuri de retail