La nivelul UE, lucrarile din constructii au coborat cu 1,2% in februarie comparativ cu luna precedenta, cele mai importante scaderi fiind consemnate in Germania (-3,2%), Franta si Portugalia (ambele -2,2%), scrie Mediafax.

Romania este urmata in acest clasament de Polonia, cu o crestere a productiei din constructii de 3,8%, si de Ungaria, cu un avans de 3,2%. Comparativ cu luna februarie a anului trecut, lucrarile din constructii au inregistrat un declin de 2,4% in februarie 2015, pe fondul declinului cu 2,7% al constructiilor de cladiri si cu 0,5% al celor de inginerie civila.

Raportat la luna februarie 2014, Romania conduce clasamentul celor mai bune cresteri din UE, cu un avans de 19,5%, in urma sa plasandu-se Suedia (9,4%) si Cehia (6,2%).

La polul opus se situeaza Germania, cu o scadere de 8,1%, Franta, cu un declin de 7,9%, si Portugalia, cu o coborare de 4,5%.
Datele publicate de Eurostat sunt ajustate sezonier si sunt calculate pe baza evolutiei volumului productiei la nivelul fiecarui stat UE, incluzand atat lucrarile de constructii, cat si cele de inginerie civila.