Locuinte cu preturi intre 19.500 de euro si 240.140 de euro, la Targul National Imobiliar

Cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare la Targul National Imobiliar, care se va desfasura pana duminica, la Palatul Parlamentului, costa 19.500 de euro TVA inclus, in Berceni, iar cea mai scumpa locuinta este 240.140 de euro plus TVA, pentru un apartament cu trei camere langa Foisorul de Foc.

Garsoniera, care face parte din ansamblul Kristal Residence, situat in zona statiei de metrou Dimitrie Leonida din cartierul Berceni, are o suprafata utila de 25 de metri patrati. Cel mai scump apartament scos la vanzare are o suprafata utila de 120 de metri patrati si o terasa de 150 de metri patrati, noteaza Mediafax.

La cea de-a 21-a editie a Targul National Imobiliar participa 118 de companii, acestea avand in portofoliu 24.000 de locuinte noi si vechi, dar si spatii comerciale, terenuri din Bucuresti, Ilfov, de pe litoral sau Valea Prahovei. Cel mai scump complex turistic scos la vanzare costa 4,2 milioane de euro si se afla in zona Trei Brazi din Predeal. Proprietatea dispune de o cladire de 3.064 de metri patrati si un teren de 1.795 de metri patrati.

La expozitie sunt prezenti si dezvoltatori de proiecte imobiliare ecologice, dar si reprezentantii Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC), care vor oferi consultatii despre cum se poate construi o "casa verde". In prezent, in Romania exista peste 4.000 de case certificate ca fiind verzi, iar 25 de dezvoltatori de proiecte rezidentiale sunt in proces de certificare.

"Asteptarile noastre sunt ca cel putin 10.000 de locuinte sa urmareasca criteriile ambitioase care stau la baza definirii unei «Case Verzi». Economiile de energie si reducerea costurilor de reparatie, precum si de sanatate, pot fi echivalente cu trei plati lunare pe an in cazul accesarii unui credit ipotecar, atunci cand comparam o «Casa Verde» versus una non-Verde. De asemenea, aceste economii incep de la prima rata lunara intrucat cumparatorii de locuinte pot accesa acum credite cu o dobanda mai mica, oferite pentru a sprijini construirea sau renovarea de «Case Verzi»", a declarat directorul general al RoGBC, Steven Borncamp.

Citeste si:
Monopol in unele cartiere rezidentiale: dezvoltatorii din unele...
Monopol in unele cartiere...

Sursa foto: Casa, valoare de piata / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri