Immofinanz Group, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori imobiliari de pe piata din Romania, a demarat lucrarile de constructie ale primei faze a proiectului logistic LOG.IQ Bucuresti, care va cuprinde o suprafata inchiriabila totala de 140.000 metri patrati si care va necesita o investitie ce depaseste 35 de milioane de euro, suma care reprezinta atat costurile de constructie, cat si achizitia terenului.

Terenul, situat in zona Mogosoaia si pe care se vor dezvolta cele doua faze ale proiectului, va deservi in final unui centru logistic cu o suprafata totala de circa 300.000 de metri patrati, fiind achizitionat catre grupul austriac inainte de criza, mai precis in anul 2005. Potrivit reprezentantilor companiei, terenul pentru prima faza a proiectului a necesitat investitii la acea vreme de 19 milioane de euro, costurile de constructie ale viitorului spatiu logistic urmand sa se ridice la circa 17 milioane de euro.

Prima etapa a proiectului, cu o suprafata de 40.000 metri patrati, este planificata pentru livrare in al patrulea trimestru din 2015 (hala B) si primul trimestru din 2016 (hala A).

„Piata logistica continua sa dea semne de imbunatatire si suntem pregatiti sa raspundem noilor cerinte ale clientilor nostri, atat pentru proprietati existente, cat si pentru cele build-to-suit”, a declarat Sorin Visoianu (foto stanga), country manager office & logistics pentru Romania si Bulgaria in cadrul Immofinanz Group.

Retail jobs

Etapa initiala a LOG.IQ Bucuresti, planificata pentru livrare in al patrulea trimestru din 2015 (hala B) si primul trimestru din 2016 (hala A), va cuprinde o suprafata inchiriabila de 40.000 metri patrati, in timp ce etapele 2 si 3 ale proiectului vor creste suprafata inchiriabila cu 100.000 metri patrati.

LOG.IQ Bucuresti este localizat strategic in imediata apropiere a Capitalei, in Mogosoaia. Locatia beneficiaza de acces direct la oras si la autostrazile A1, A2 si A3, prin soseaua de centura. De asemenea, proiectul este situat in apropierea Aeroportului International Henri Coanda si la doar 15 km nord de centrul Bucurestiului. Intreaga infrastructura a locatiei este finalizata, inclusiv strazile interioare si retelele de utilitati (apa, canalizare, gaze, energie electrica, linii telefonice). In plus, proiectul beneficiaza de acces la calea ferata.

Immofinanz Group si-a unit in primavara acestui an proiectele logistice corporative sub marca LOG.IQ, fiind vorba aici despre amplasamentele din portofoliul subsidiarei Deutsche Lagerhaus (DLG), detinuta in intregime de grup, dar si de facilitatile din cladirile din Europa de Est, care au functionat pana acum sub marca LOG Center.

Citeste si:
Investiție imobiliară de 25 milioane de euro în Brăila
Investiție imobiliară de 25...

Astfel, LOG.IQ va reprezenta 59 de centre logistice, amplasate de la Marea Nordului pana la Marea Neagra. Aceste proprietati vor intra intr-un proces de rebranding in urmatoarele luni si vor primi noua infatisare LOG.IQ. In Romania, Immofinanz detine putin peste 52.000 de metri patrati de spatii logistice situate langa Bucuresti (in Pantelimon), la Ploiesti si la Timisoara.

Pe langa activitatea logistica desfasurata in tara tara, Immofinanz mai detine in Bucuresti cladirile de birouri Iride si S-Park, Victoria Park sau Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz detine Euromall Pitesti, Polus Center Cluj, Gold Plaza si Maritimo Shopping Center din Constanta.

Immofinanz este unul dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare din Europa, activitatea de baza a grupului consta in achizitia si managementul investitiilor in proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora.

Immofinanz este activ pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Citeste si:
IMMOFINANZ „atacă” piața rezidențială și vrea construiască 12.000...
IMMOFINANZ „atacă” piața...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri