Prologis, unul dintre liderii mondiali in detinerea de spatii industriale, a vandut catre CTP parcul logistic pe care il detinea la kilometrul 23 al autostrazii Bucuresti - Pitesti, iesind astfel de pe piata romaneasca, a anuntat marti compania.

Cele patru cladiri de clasa A ale parcului industrial, dezvoltate in 2007 si 2008, ocupa un spatiu de 107.770 metri patrati. Parcul include si 36,4 hectare de teren pentru o posibila dezvoltare. "Aceasta tranzactie este in conformitate cu strategia noastra de investitii de aliniere a portofoliului nostru la pietele globale. Dupa finalizarea acestei tranzactii, Prologis va iesi de pe piata din Romania", a declarat Ben Bannatyne, managing director, regional head, Prologis Central and Eastern Europe, scrie Mediafax.

La randul sau, Remon Vos, CEO al CTP, a afirmat ca pana la finalul anului, compania va detine peste trei milioane de metri patrati in Europa Centrala. "CTP se concentreaza pe pietele din Europa Centrala si si-a extins recent numarul de proiecte in Romania, in special pentru a satisface clientii existenti. CTP construieste spatii industriale dedicate companiilor de productie, iar portofoliul sau va insuma trei milioane de metri patrati pana la finalul anului", a completat Vos.

In aceasta tranzactie, Prologis a fost reprezentata de agentia imobiliara JLL. Avand o implicare activa in cinci tari din regiunea CEE si un portofoliu care totalizeaza 4,3 milioane metri patrati, Prologis este principalul operator de cladiri de distributie din Europa Centrala si de Est.
La 30 iunie, Prologis detinea sau avea investitii, integral sau prin co-investitii, in proprietati si proiecte de dezvoltare estimate in total la aproximativ 62 milioane de metri patrati in 21 de tari. Compania inchiriaza spatii de distributie moderne unui numar de peste 5.200 de clienti, care includ furnizori terti de servicii logistice, companii de transport, retaileri si producatori.

In acest an, CTP a mai achizitionat fostul Mercury Business Park, redenumit CTPark Bucharest West, si Deva Logistics Park. Dezvoltatorul olandez CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium in Europa Centrala, cu peste 2,5 milioane de metri patrati de spatii de clasa A in peste 55 de locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri