Dezvoltatorul israelian Plaza Centers a vandut Palatul Ducal, situat pe strada Gheorghe Manu din Bucuresti, pentru 1,085 milioane de euro.

Imobilul are o suprafata totala de 823 de metri patrati.

Vanzarea cladirii, situata intre bulevardul Lascar Catargiu si Calea Victoriei, face parte din strategia companiei de restructurare a activelor. In urma tranzactiei, 75% din suma va fi distribuita detinatorilor de obligatiuni ale companiei pana la finalul lunii septembrie.

Plaza Centers: profil de investitor

Cladirea de trei etaje, subsol si garaj a fost achizitionata de Plaza Centers in 2007 si are o arhitectura franceza. Aceasta a fost transformata in cladire de birouri, dupa o renovare completa, care a fost finalizata in 2005.

Plaza Centers, care a intrat in reorganizare judiciara in 2014, detine o participatie de 75% din proiectul Casa Radio, intr-un parteneriat semnat in 2006 cu Ministerul Dezvoltarii. Proiectul ar urma sa aiba o suprafata neta construita de 550.000 metri patrati, cu un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, dar si spatii de birouri, hotel, apart-hotel si un centru de conferinte.

Citeste si:
Care sunt cele mai nesigure zone din Capitala in caz de cutremur
Care sunt cele mai nesigure...

Plaza Centers mai detine terenuri in Slatina, Iasi si Bucuresti, unde intentiona inainte de declansarea crizei sa dezvolte spatii de retail. Inceperea constructiei a fost amanata insa in repetate randuri, iar pentru acest an dezvoltatorul israelian isi propunea sa inceapa dezvoltarea proiectului din Timisoara si a unuia langa Ateneu, in Bucuresti.

In aceasta vara, Plaza Centers a vandut catre Dedeman si Lidl un teren de circa 46.000 de metri patrati in Iasi, cu o valoare estimata la 7,28 milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
AFI Europe cumpara 75% din Casa Radio cu 60 mil. euro