Compania de constructii Strabag a decis sa intre pe piata romaneasca a dezvoltarilor imobiliare, prin preluarea echipei locale a Raiffeisen evolution. Noii angajati vor fi integrati in filiala romaneasca a grupului, StrabagG srl, si vor constitui o divizie separata. Din punct de vedere organizatoric, aceasta noua entitate devine parte a diviziei de dezvoltare imobiliara a grupului, divizie care include si activitatea companiei germane de dezvoltari imobiliare Strabag Real Estate. Inca din 2003, Strabag detine o participatie de 20% in cadrul Raiffeisen evolution.

"Obiectivul nostru este ca Strabag sa devina un etalon al calitatii in toate domeniile de dezvoltare imobiliara. Romania este una din tarile cu cele mai bune perspective economice din regiune. Iar noi vedem aici un potential deosebit", spune Thomas Hohwieler, directorul diviziei corporate de dezvoltare imobiliara a Strabag.

Prin acest demers, Strabag continua sa isi consolideze pozitia pe piata europeana a dezvoltarilor imobiliare. SRE este una dintre cele mai puternice companii de dezvoltare imobiliara din Germania. De asemenea, prin structurile sale locale, Strabag activeaza in dome-niul dezvoltarilor imobiliare in Austria si, de curand, si in Polonia. De la intrarea sa pe piata dezvoltarilor imobiliare, in anul 1965, grupul a finalizat peste 450 de proiecte, insumand un volum total al investitiilor de peste 6 miliarde de euro.

Strabag realizeaza anual o cifra de afaceri de circa 14 mld. euro la nivel global, avand peste 73.000 de angajati.