Parklake Plaza, in linie dreapta: mallul a obtinut o finantare de 83 mil. euro

Mallul ParkLake Plaza, dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum Development, a obtinut o finantare de 83 mil. euro si se va deschide in 2016. In prezent, centrul comercial are un grad de preinchiriere de 85%.

Parklake Plaza a luat 83 milioane de euro de la banci in urma incheierii unui acord de imprumut pentru aceasta suma cu un grup de finantatori format din OTP Bank PLC, OTP Bank Romania S.A. si Hypo NOE Gruppe Bank AG. OTP Bank PLC va avea rolul de agent, iar OTP Bank Romania S.A. pe cel de agent de garantare. Compania Joint Venture a fost reprezentata pe durata intregului proces de catre Nestor Nestor Diculescu, Kingston Petersen, lucrand cu CMS Cameron McKenna SCA ca echipa de consiliere juridica pentru finantatori.

Parklake Plaza: scurta prezentare

Amplasat in Sectorul 3 din Bucuresti, langa parcul IOR, ParkLake reprezinta o investitie de 180 milioane euro si se va deschide in aprilie 2016. In prezent, lucrarile de structura se afla in faza avansata si se continua cu partea de mecanica si inginerie. In vadul comercial al ParkLake sunt circa 1,5 milioane de locuitori, potrivit companiei.

Parklake plazaCentrul comercial a depasit rata de inchiriere de 85% din suprafata inchiabila.

Dezvoltatorii mall-ului Parklake Plaza

Sonae Sierra detine 46 de centre comerciale cu o valoare de piata de peste 6 miliarde de euro, si este prezent in 4 continente si 17 tari: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Mozambic, Romania, Rusia, Spania, Slovacia, Tunisia si Turcia. Sonae Sierra administreaza si / sau detine 87 de centre comerciale cu o suprafata totala de 2,4 milioane mp si aproximativ 9.100 de chiriasi. In 2014, compania a primit peste 440 de milioane de vizite in centrele comerciale pe care le administreaza. In prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte in dezvoltare, inclusiv 3 pentru clienti si alte 4 noi proiecte pe rol.

Citeste si:
CBRE: Trebuie sa vorbesti cu 5 retaileri pentru un spatiu comercial
Luiza Moraru, CBRE: Pentru a...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Caelum Development este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara, detinuta de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani experienta pe piata europeana de Real Estate. Avand sediul central in Varsovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte in Europa si include 21 de centre de retail cu o suprafata bruta de 200 000 mp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri