"Perspectivele pietei de inchiriere de spatii de birouri raman favorabile in Romania, in contextul cresterii economice. Sunt in desfasurare negocieri initiale pentru vanzarea acestor cladiri, insa nu se poate preciza o data la acest moment", se arata intr-un raport financiar al Atenor.

Grupul a semnat un contract de inchiriere cu Genepact pentru 22.000 de metri patrati pentru o durata de zece ani. Genepact se va muta in cea de-a treia cladire a complexului Hermes Business Center, a carei constructie a inceput in luna mai.

In trimestrul al treilea, compania a semnat noi contracte de inchiriere pentru cladirea a doua a complexului, rata de ocupare ajungand la 60%. Cea de-a doua cladire va fi data in folosinta in ianuarie 2016.

Citeste si:

Prima cladire din cadrul Hermes Business Center, de 18.000 de metri patrati, a fost livrata in martie 2014 si este inchiriata in totalitate.
Grupul belgian a inceput constructia complexului in 2011, dezvoltarea fiind finantata din fondurile obtinute printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 60 milioane de euro.

Atenor a obtinut in aprilie anul acesta un credit de 30 de milioane de euro pentru refinantarea primei cladiri din complexul de birouri si pentru finantarea constructiei celui de-al doilea imobil. Potrivit datelor de la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, creditul a fost obtinut de la Garanti Bank, contractul fiind semnat pe 26 februarie cu firma NGY Properties Investment, prin intermediul careia Atenor dezvolta complexul de birouri.