Casa Filipescu-Cesianu, reamenajata ca Muzeul Varstelor

Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti va intra intr-un proces de reamenajare, in urma caruia va gazdui"Muzeul varstelor".

Recent deschisa, Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei nr. 151, intra in a doua faza de structurare a activitatii cultural-educative. Salile care gazduiesc pana la sfarsitul acestei luni expozitia de fotografie "Bucuresti - un portret «Novecento»", vor fi inchise si vor intra intr-un proces de reamenajare, urmand sa prezinte "Muzeul varstelor"

"Muzeul Varstelor - de la copilarie la senectute este atat o poveste despre intimitate, cat si despre evolutia raporturilor dintre generatii in ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban romanesc, avand Bucurestiul drept studiu de caz. Traim si intelegem cu adevarat numai varsta pe care o avem, desi adunam in «muzeul» personal prelungiri culturale ale generatiilor mai vechi. Si in aceasta mostenire primita, cu fiecare an trait, adaugam sentimente, intamplari, proiecte. Muzeul varstelor este o poveste despre cum ar fi aratat o zi din viata noastra, din secolul al XVIII-lea pana in prezent. Si mai ales, despre cum a evoluat aceasta zi simbolica in istorie, cu fiecare generatie", a declarat Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului Bucuresti.

casa filipescu-cesianuCasa Filipescu-Cesianu (1892) reprezinta amenajarea unei resedinte mai vechi, din perioada anilor 1846 - 1850 si este una dintre putinele locuinte aristocratice ale Bucurestilor din la Belle Epoque, ramasa fidela proiectului initial. In aceasta resedinta au locuit cateva familii din aristocratia romaneasca, precum Iancu Filipescu si Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde aceasta resedinta aristocratica avand sprijinul arhitectului Leonida Negrescu (1892). Cu acest prilej sunt realizate decoratiile exterioare, acoperisul imperial si este amenajat parcul resedintei.

Pe toata perioada inchiderii incaperilor ce vor fi reamenajate, Sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu precum si parcul resedintei vor ramane deschise.

Citeste si:
[FOTO] Povestea Garajului CICLOP, simbolul Bucurestiului interbelic
Garajul CICLOP: Povestea...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sursa foto: muzeulbucurestiului.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri