RE/MAX Romania a intermediat 300 de tranzactii imobiliare in 2015, pentru comisioane de 1 mil. euro

Franciza de agentii imobiliare RE/MAX Romania a intermediat anul trecut circa 300 de tranzactii, in valoare totala de 19 milioane de euro, si a incasat comisioane de aproximativ un milion de euro.

"In 2015, cele 15 birouri din reteaua RE/MAX Romania aflate in orasele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrita, Brasov, Suceava, Bacau, Sibiu si Bucuresti au intermediat circa 300 de tranzactii , conform Mediafax.

De departe, birourile din Cluj-Napoca, Bucuresti si Brasov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorandu-se atat potentialului fiecarei din piete, dar si faptului ca birourile din aceste orase erau deschise de mai mult de un an si aveau deja o traditie in zona", a declarat intr-un comunicat Razvan Cuc, director regional RE/MAX Romania.

Aproximativ 80% din tranzactii au fost vanzari, iar restul inchirieri.

Raportat la tipul de proprietati tranzactionate, 80% au fost pe segmentul rezidential, 15% pe segmentul office si comerciale, iar 5% terenuri.

"In ceea ce priveste proprietatile rezidentiale tranzactionate de birourile RE/MAX, cea mai mare parte - 75% - au fost apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pietei", a spus Cuc
.
Cea mai mare tranzactie, de peste un milion de euro, a fost achizitia unui teren situat in zona Clujului de catre un dezvoltator imobiliar.

RE/MAX a incheiat anul trecut cu un numar de 15 birouri, 101 agenti si comisioane de un milion de euro, mizand in 2016 pe o crestere la 24 de birouri, 165 de agenti si comisioane de 1,5 milioane euro.

"In acest an ne vom concentra pe dezvoltarea retelei de birouri din Bucuresti, insa nu excludem nici principalele orase din tara precum Cluj-Napoca, Iasi, Constanta sau Timisoara", a mai spus Cuc.

Compania RE/MAX a fost infiintata in 1973, in Denver, si in prezent are peste 6.300 de birouri si mai mult de 100.000 de agenti afiliati in 95 de tari din intreaga lume. In Europa, RE/MAX este prezenta in 31 de state, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti.

Sursa foto: Digital Storm / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri