HomeFinders: Pretul mediu la apartamente in centrul Capitalei a ramas la 70.000 euro

Preturilor solicitate de catre proprietari, pentru apartamentele situate atat in zonele centrale, semicentrale si de nord ale Capitalei, cat si in cele de est, sud si vest, au cunoscut o stabilizare in luna ianuarie 2016, pentru prima data in ultimii trei ani, conform unei analize a companiei de consultanta rezidentiala HomeFinders, realizata pe baza a 2.477 de oferte scoase la revanzare.

Daca in prima luna din anii anteriori, respectiv 2014 si 2015, proprietarii de apartamente solicitau preturi cu mult mai mari decat in celealte luni ale anului, anul acesta, pretentiile proprietatilor s-au moderat. Astfel, preturile medii solicitate s-au mentinut exact la acelasi nivel din decembrie 2015: 70.000 de euro pentru apartamentele din centru, semicentru si nord si 52.000 de euro pentru zonele de est, sud si vest. Comparativ cu ianuarie 2015, aceste preturi sunt cu 7,89%, respectiv 3,7% mai mici, arata HomeFinders.

Pe tipuri de apartamente, cele cu trei camere sunt singurele care s-au mentinut la aceeasi valoare inregistrata in decembrie 2015. Pretul pe care proprietarii l-au solicitat in ianuarie pentru aceste tipuri de locuinte din zonele semicentrale, centrale si de nord ale Capitalei este de 79.000 de euro. In estul, vestul si sudul Bucurestiului, valoarea medie solicitata este de 60.000 de euro.

"De remarcat este faptul ca, pe ambele segmente de piata, in ianuarie, cele mai multe oferte s-au inregistrat pentru apartamentele cu doua camere: 1.326. Acestea au consemnat o scadere a preturilor, atat in centrul, semicentrul si nordul Capitalei, cat si in zonele de est, sud si vest. In centru si nord, un apartament cu doua camere este cu 3,33% mai ieftin decat in decembrie 2015 si costa, in medie, 58.000 de euro. In celelalte zone, scaderea pretului solicitat este mai mica, de 1.96%. Aici, un astfel de apartament are o valoare medie de 45.000 de euro", arata HomeFinders.

In schimb, apartamentele cu patru camere s-au apreciat in ianuarie. In centru, semicentru si nord, valoarea lor a crescut cu 5,26%, la 100.000 de euro. In zonele de est, sud si vest, cresterea a fost de 4,65%, iar pretul mediu din ianuarie se ridica la 75.350 de euro.

Citeste si:
Doar 35% dintre romanii care vor o locuinta apeleaza la agenti
Matei Malos, Directimo.ro:...

HomeFinders este o companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti pentru cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. De la infiintare, HomeFinders spune ca a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri