P3, unul dintre cei mai dinamici investitori imobiliari la nivel local, companie care a achizitionat anul trecut un spatiu logistic langa Capitala, planuieste expansiunea la nivel national si analizeaza cu atentie orice oportunitate, atat in apropiere de Bucuresti, dar si in vestul tarii.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Blake Horsley (foto mai jos), noul country manager al P3 in Romania si totodata unul dintre cei mai tineri manageri din industria dezvoltatorilor de parcuri logistice din tara noastra, sustine ca analizeaza oportunitatile din piata si se uita cu atentie atat in nordul Bucurestiului, dar si in orasele importante din vestul tarii.

“Ne uitam cu atentie la spatii de dezvoltare in apropiere de Bucuresti, dar si in tara. Nordul Capitalei este una dintre zonele cu cel mai mare potential de dezvoltare, in special pentru potentialii clienti din eCommerce. Infrastructura oferita de accesul la autostrada A3 este facil, insa un impediment este reprezentat de costul foarte ridicat al terenului, preturile in aceasta zona ramanand la un nivel foarte ridicat. Zona de Nord a Capitalei este si o importanta regiune pentru dezvoltare rezidentiala, ceea ce atrage si mai mult interes si, implicit, un cost mai ridicat al spatiilor disponibile”, a declarat Blake Horsley pentru wall-street.ro.
Managerul P3 Romania sustine ca un interes crescut pentru companie este reprezentat si de vestul tarii, acolo unde o serie de orase pot reprezenta un hub important de dezvoltare pentru investitor.

“Sunt oportunitati de dezvoltare in orase precum Timisoara, Cluj, Arad si Sibiu – zone pentru care cautam terenuri. Sunt clienti de pe alte piete interesati sa intre in Romania si care isi doresc o dezvoltare in vestul Romaniei. (…) Strategia noastra este ca viitoarele proiecte pe care le vom face in Romania sa fie dezvoltate de la zero”,a mai spus Blake Horsley, care a subliniat faptul ca tara noastra este una dintre cele mai atractive din regiune.

“Romania poate fi un hub logistic foarte important, lucru despre care in urma cu cinci ani de zile nici nu se putea vorbea. La vremea aceea retailul era era la un nivel foarte scazut. O data cu dezvoltarea pietei si atragerea unui numar tot mai mare de investitori, ma astept ca domeniul autonomiv sa creasca, mai ales pe coridorul vestic al tarii, dar si zona de eCommerce va cunoaste cresteri importante”, a mai precizat Blake Horsley.

P3 incepe constructia unui nou depozit de peste 40.000 mp langa Bucuresti

P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati logistice, se pregateste sa construiasca al treilea spatiu logistic in centrul P3 Bucharest, cladire care se va intinde pe o suprafata de 42.800 mp.

Viitorul depozit va fi dezvoltat ca urmare a cererilor actualilor clienti ai companiei care planuiesc sa-si extinda business-ul in Bucuresti.

De la achizitia parcului, in urma cu aproximativ un an, dezvoltatorul P3 a demarat lucrarile la alte doua depozite ce se apropie de 50.000 mp, ca parte a unui parteneriat incheiat cu retailerul francez Carrefour care isi doreste crearea unui hub logistic in parcul P3.

Proiectul logistic dezvoltat de catre P3 va cuprinde un depozit de 41.800 mp si un spatiu de birouri cu o suprafata de 1.000 mp la mezaninul acesteia, urmand sa fie finalizat in vara anului 2016.

“Exista o cerere puternica de spatiu din partea clientilor actuali care au in plan etinderea afacerilor. Piata din Bucuresti dispune, la momentul actual, de foarte putine spatii mari libere, iar in zona logistica principala din jurul Capitalei rata de neocupare este inca si mai scazuta”, a declarat Blake Horsley, country managerul companiei P3, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata dezvoltarilor de spatii logistice la nivel local.

Intrebat despre actuala situatie din piata, neozeelandezul Blake Horsley, numit recent la conducerea operatiunilor P3 la nivel local, sustine ca in prezent sub 3% din totalul pietei de inchirieri de spatii logistice mai este disponbil.

“Sunt clienti de pe alte piete care vor sa intre in Romania si cauta oportunitati de dezvoltare. Piata logistica a inceput sa mearga intr-o directie corecta. Daca in urma cu 5-6 ani piata nu arata o directie foarte clara, astazi cererea a crescut intr-un ritm foarte alert iar lucrurile stau complet diferit”, a declarat Blake Horsley.

O data finalizate proiectele in dezvoltare, P3 va ajunge in Romania la un portofoliu logistic de peste 300.000 mp.

P3 Bucharest este situat la kilometrul 13 pe autostrada A1 si dispune, totodata, de un teren care permite dezvoltarea a inca peste 50.000 mp de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 mp si pana la 40.000 mp.

Cinci investitori au realizat anul trecut circa 80% din volumul total al tranzactiilor inregistrat in Romania, arata datele Jones Lang LaSalle, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel local, companie care arata ca CTP, GLL, P3, NEPI si Globalworth au cumparat anul trecut proprietati in Romania in valoare de peste 500 de milioane de euro, din totalul de 650 de milioane de euro consemnat la nivelul intregii piete.

P3 este investitor, dezvoltator si manager de proprietati logistice europene. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizeaza 3 milioane mp de spatii in noua tari si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1.3 milioane mp.

P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.

Sursa foto: p3parks.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri