Anul trecut, in Romania, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 de metri patrati in parcul P3 Bucharest. In cursul anului, P3 a semnat contracte de inchiriere de peste 115.000 de metri patrati. constand atat in contracte noi, cat si in reinnoiri si extinderi pentru clienti existenti, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex si Interbrands.

In 2017, compania a finalizat achizitia a peste 17 hectare de teren aditional langa parcul P3 Bucharest, cu intentia de a dezvolta parcul la 500.000 de metri patrati de spatii logistice langa Bucuresti in urmatorii doi ani. P3 are, in acest moment, un total de 370.000 de metri patrati de spatii logistice in 14 depozite in parcul P3 Bucharest si alti 100.000 de metri patrati care permit dezvoltarea de noi spatii.

“In 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la kilometrul 13, atat prin constructia de noi depozite, cat si prin achizitia de terenuri. Suntem pregatiti pentru un 2018 foarte dinamic, in care intentionam inaugurarea de noi locatii atat in Bucuresti, cat si in vestul tarii, venind in intampinarea cerintelor pietei. Bineinteles, P3 Bucharest Park va ramane centrul gravitational al activitatii noastre, fiind concentrati in continuare pe mentinerea pozitiei acestuia de cel mai mare parc logistic din Romania si pe consolidarea relatiilor pe termen lung cu chiriasii nostri. Romania continua sa fie vazuta in interiorul P3 ca o piata cu un potential mare si sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic si industrial”, declara Sinziana Pardhan, director general al P3 Romania.

Segmentul de spatii logistice si industriale este pe o panta ascendenta incepind din 2015. In total, in 2017 livrarile totale au cumulat peste 327.000 de metri patrati, nivel sernsibil egal cu anul 2016, cand au fost livrati 330.000 de metri patrati. Lipsa infrastructurii, mediul fiscal mereu in schimbare, perioada foarte lunga de obtinere a avizelor si permiselor de constructie sunt insa factori care ar putea frana aceasta ascensiune.

P3, P3 Romania, spatii logistice Bucuresti, spatii logistice, Sanziana Pardhan,

”Principala provocare a sectorului nostru de spatii logistice este aceea a infrastructurii, unde lucrurile se misca inca intr-un ritm foarte lent. Atunci cand nu stii cu adevarat pe ce te poti baza ca infrastructura rutiera, este dificil si pentru noi si pentru clientii nostri sa luam decizii strategice pe termen mediu. O alta provocare este mediul fiscal mereu in schimbare, in fiecare an sunt modificari la Codul Fiscal si nu putem sa avem o predictibilitate asupra rezultatelor financiare, lucru care este privit negativ la nivel de grup si poate afecta apetitul pentru noi investitii in Romania. De asemenea, si din punct de vedere al procesului de autorizare avem o provocare; perioada de obtinere a avizelor si permiselor de constructie este foarte lunga si acest lucru ne incetineste ritmul de dezvoltare. Din perspectiva noastra, pentru ca activitatea P3 sa se desfasoare mult mai bine, consideram ca ar fi important sa avem o infrastructura bine pusa la punct, predictibilitate fiscala si un proces de autorizare si receptie a constructiilor mai rapid si fara lacunele actuale”, explica Sanziana Pardhan, director general P3 Romania, intr-un interviu acordat recent wall-street.ro.

La nivel european, portofoliul companiei s-a extins la peste patru milioane de de metri patrati de proprietati logistice pe noua piete europene. Rata de ocupare a atins un nivel de 97% la sfarsitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activa si investitiile in intreaga regiune, incepand constructia a aproape 600.000 de metri patrati de spatii noi si finalizand achizitii strategice in mai multe tari, inclusiv un portofoliu important in Spania la inceputul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfarsitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achizitionase mai mult de 100 de hectare de teren in Europa, gata pentru a fi dezvoltate.

La nivel de grup, au avut loc mai multe schimbari de management. Astfel, Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franta si Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avanseaza pe pozitia de Chief Operating Officer, responsabil cu operatiunile zilnice ale companiei in Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 Romania, isi asuma un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru cresterea economica a companiei. Nu in cele din urma, Andrzej Wronski, fostul Director General al P3 Polonia preia pozitia de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor si proprietatilor pentru intreg portofoliul P3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri