Skanska, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si constructori de proiecte imobiliare la nivel european, dar si local, va demara in acest an constructia a doua noi proiecte proprii de birouri pe terenurile achizitionate in ultimii ani, unul in zona de nord a Capitalei si cel de-al doilea in zona de vest a Bucurestiului.

In acest fel, suedezii de la Skanska vor incepe lucrarile la proiectul “Equilibrium” in al doilea trimestru al acestui an, in zona Fabrica de Glucoza din nordul Capitalei unde va ridica doua cladiri de peste 10 etaje, in timp ce in a doua parte a anului va demara lucrarile la proiectul din apropiere de AFI Palace Cotroceni, in zona de Vest a orasului, pe fostul teren unde se afla fabrica Pumac.

Compania, care a dezvoltat in ultimii ani proiectul Green Court Bucharest in zona Barbu Vacarescu – Floreasca, si care se afla in momentul de fata in plin proces de finalizare a celei de-a treia cladiri a proiectului, a anuntat ca noile proiecte pe care le pregateste in Capitala se vor baza pe concepte diferite fata de cel al actualului spatiu din zona Vacarescu – Floreasca.

“Viitorul centru de business de pe terenul din Nord va fi un concept diferit, dar, la fel ca si Green Court, va fi dezvoltat in mai multe faze. In prezent lucram cu arhitectii la proiectarea constructiei si trasam ultimele detalii inainte de demararea efectiva a lucrarilor”, a declarat Aurelia Luca (foto mai jos), noul country director al constructorului si dezvoltatorului suedez Skanska in cadrul unei intalniri restranse cu presa.

Citeste si:
Românii vor să muncească în mod hibrid, dar cu mai multe zile la birou
Românii vor să muncească în...

Aurelia Luca, care a fost promovata recent la conducerea operatiunilor Skanska la nivel local, a punctat faptul ca proiectul va fi unul cu peste 10 etaje, dar va fi complet diferit fata de ce a oferit grupul pana acum pe piata.

In ceea ce priveste proiectul din zona de Vest a Capitalei, teren pe care compania l-a achizitionat in urma cu un an de zile, Aurelia Luca sustine ca va fi mai apropiat de cerintele companiilor care isi desfasoara activitatea in spatii extinse, asa cum este cazul celor care ofera servicii de tipul outsourcing, BPO etc.

“Proiectul din zona Pumac va demara in cel de-al treilea trimestru al acestui an, iar conceptul va fi unul care sa se potriveasca unor companii cu activitate in domenii precum BPO, outsourcing, telecom sau back office. Angajatul din zona de Vest a Capitalei este diferit fata de cel care lucreaza in Nord, acolo unde sunt concentrate deobicei sediile centrale ale marilor companii”, a punctat Aurelia Luca.

Intrebati despre stadiul lucrarilor celei de-a treia cladiri a proiectului Green Court, reprezentantii Skanska sustin ca lucrarea se va finaliza tot in acest an si a atins in momentul de fata un nivel de preinchiriere “in linie cu asteptarile”.

Citeste si:
Avantajele utilizării luminii UV-C în clădirile de birouri
Avantajele utilizării luminii...

“Vom finaliza si cea de-a treia cladire a proiectului Green Court in luna iunie a acestui an. In momentul de fata ne aflam in negociere cu o serie de companii, iar gradul de ocupare este in linie cu asteptarile”, au adaugat oficialii dezvoltatorului suedez.

Intrebata de wall-street.ro cine se afla pe lista potentialilor cumparatori, Aurelia Luca sustine ca sunt discutii tot cu Globalworth, fond de investitii care a cumparat de la suedezi si cele doua cladiri ale proiectului Green Court.

Skanska este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si constructori de proiecte imobiliare la nivel mondial cu aproape 60.000 de angajati in intreaga lume. Compania dezvolta in momentul de fata un numar de 44 de proiecte de birouri in intreaga lume, activitatea din Romania devenind din ce in ce mai intensa in ultimii ani si cu perspective mari de dezvoltare pe termen lung.

Piata de birouri din Romania devine tot mai atractiva pentru marii dezvoltatori din intreaga lumea, tot mai multe nume cu greutate anuntand investitii importante atat in Bucuresti, cat si in tara. Pentru acest an se estimeaza ca nu mai putin de 400.000 mp de spatii de birouri vor fi livrati.

Citeste si:
Skanska demareaza constructia Equilibrium: cum va arata proiectul
Skanska incepe constructia...

Principalii concurenti ai Skanska si Globalworth la nivel local sunt Genesis Development (Liviu Tudor), AFI Europe, Portland Trust, NEPI sau Vastint.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri