Constructia Pasajului Basarab, care face legatura intre aglomerata zona de pe Stefan cel Mare si zona Orhideelor – Grozavesti – Regie, a creat o oportunitate uriasa de dezvoltare imobiliara in partea de Vest a Capitalei, in urmatorii ani aici urmand sa fie unul dintre cei mai importanti poli de expansiune din Bucuresti.

In acest fel, marii dezvoltatori si investitori prezenti pe piata din Romania au simtit ca exista un potential urias de dezvoltare in zona astfel ca au achizitionat terenuri pentru constructia de proiecte imobiliare.

Este si cazul consortiului de investitori Forte Partners care a demarat lucrarile de constructie ale proiectului “The Bridge” din Grozavesti – Regie, pe un teren de peste 12.000 mp unde era situata fabrica de paine “Spicul”.

“The Bridge nu este un nume intamplator dat viitorului proiect. O data construit, podul Basarab a deschis o noua oportunitate pentru zona. Momentul este unul ideal pentru dezvoltare, iar in ultimii ani s-a putut observa o dezvoltare constanta a zonei. Am cumparat terenul pentru ca am observat ca zona confirma, lucru care a condus la demararea angajamentului pe care ni l-am luat, acela de a incepe lucrarile unui proiect amplu si complex cum este acesta”, a decarat Geo Margescu (foto cover), fondator si CEO al Forte Partners.

Parcul de afaceri, dezvoltat pe terenul fostei fabrici de paine Spicul, va fi construit in doua faze, si va necesita investitii aproximate la 100 de milioane de euro.

Citeste si:
TOPUL proiectelor de birouri ce urmează a fi livrate în Bucureşti...
TOPUL celor mai importante...

Prima structura va fi o cladire de birouri cu doua subsoluri, parter si 10 etaje, urmand ca suprafata acestui proiect sa se ridice la circa 36.000 mp. Investitia in prima faza a constructiei, dupa cum sustin si dezvoltatorii, se va ridica la 60 de milioane de euro, pentru ca odata ce acesta este preinchiriat in proportie de 50% sa demareze si lucrarile fazei doi, care va presupune alti 21.000 mp intr-o noua cladire de business.

“The Bridge este un concept de business park, compus din doua cladiri, in care prima constructie va beneficia de o suprafata de 36.000 mp si, ulterior, va fi completata de alti 21.000 mp. Lucrarile au demarat deja pe santier, iar termenul estimat de finalizare pentru prima parte a acestuia este luna septembrie a anului viitor. Avem un termen agresiv, dar asta si pentru ca simtim ca zona este una prielnica dezvoltarilor de acest fel. (…) Este un moment bun pentru demararea constructiei si vrem sa terminam structura pana in iarna, pentru ca pe parcursul anotimpului rece sa ne concentram pe finisajele de la interior”, a precizat Geo Margescu.

Intrebat de interesul potentialilor pentru viitorul centru de afaceri, Geo Margescu a subliniat faptul ca sunt discutii avansate cu o serie de clienti interesati, pe lista fiind si companii foarte mari cu activitate in zona telecom, shared services sau banci.

“Purtam discutii avansate cu potentiali chiriasi, insa nu am semnat niciun contract pana in prezent. Am hotarat sa incepem proiectul fara a avea un anumit grad de preinchiriere. Zona confirma, chiriasii apreciaza zona care nu este forte congestionata”, a mai punctat Geo Margescu.

Citeste si:
IMSAT mută 250 de angajați în proiectul de birouri dezvoltat de Geo...
IMSAT mută 250 de angajați în...

Geo Margescu a mai punctat faptul ca in momentul de fata se va concentra pe dezvoltarea proiectelor pe terenurile pe care le detine deja si nu vizeaza noi achizitii in urmatorii 4-5 ani.

In ceea ce priveste finantarea proiectelor pe care le vizeaza, CEO-ul Forte Partners a precizat faptul ca pentru “The Bridge” dezvoltatorii au finantare proprie pentru 30% din investitia primei faze a proiectului (circa 20 mil. euro), dar sunt in discutii avansate pentru a obtine fonduri. “Suntem in negocieri avansate cu bancile. Observ un interes crescut al acestora pentru proiectele de birouri, iar asta se intampla atata timp cat interesul chiriasilor este dovedit. Cred ca bancile vor sa finanteze astfel de proiecte”, este de parere Margescu.

Tot pe lista dezvoltarilor din zona Grozavesti se numara si proiectul Orhideea Towers al austriecilor de la CA Immo, companie care a anuntat zilele trecute constructorul ambitiosului proiect de 37.000 mp, format din doua turnuri de peste 10 etaje.

Pana in prezent, Forte Partners a reusit sa dezvolte si sa vanda doua proiecte de birouri importante in doua puncte cheie ale orasului – HQ Victoriei (Piata Victoriei) si Nova Building (zona Barbu Vacarescu – Floreasca).

Citeste si:
Preşedintele BCE: După pandemie, angajaţii vor lucra şi de acasă
Preşedintele BCE: După...

Forte Partners va deschide in luna septembrie a acestui an proiectul de birouri Stefan cel Mare Building, care va oferi o suprafata totala inchiriabila de 8.000 mp, dar care planuieste sa demareze un proiect ambitios tot in zona Orhideelor, acolo unde isi propune sa revitalizeze fosta Fabrica de Bere din zona, printr-un proiect de 37.000 mp.

Forte Partners este un grup de investitori, in actionariatul caruia se afla familia Jabra, Ionut Dumitrescu si Geo Margescu.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri