AFI Europe Romania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, a finalizat achizitia terenului de 40.000 mp din centrul orasului Brasov, unde urmeaza sa dezvolte un proiect cu destinatie mixta, care include centrul comercial AFI Palace Brasov si proiectul de birouri clasa A AFI Park Brasov.

Compania se afla deja in discutii avansate cu mai multe lanturi de retail pentru a fi hipermarketul ancora al mall-ul planuit sa fie livrat in trimestrul 4 din 2017.

„AFI Palace Brasov este unul dintre cele mai importante proiecte ale AFI Europe din Romania. Am finalizat achizitia terenului si, in prezent, purtam negocieri pentru spatiul dedicat hipermarketului cu principalele lanturi din Romania. Ne asteptam sa putem anunta noul nostru partener in urmatoarele saptamani. (...) Acum ne concentram pe stabilirea mixului perfect de shopping si fun, pentru a oferi o experienta completa atat brasovenilor cat si turistilor care viziteaza orasul. Interesul mare al retailerilor pentru acest proiect ne face increzatori ca va fi unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune si mall-ul lider din oras”, a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Centrul comercial de 45.000 mp, care va fi dezvoltat in centrul de business al Brasovului (Centru Civic), va fi dispus pe doua niveluri, punand accent pe shopping si modalitatile de petrecere a timpului liber si distractie.

O caractereristica unica o reprezinta terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, de care vizitatorii se vor putea bucura si care va gazdui diverse evenimente si activitati pentru familii si turisti. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificarii pentru constructii „verzi” LEED Gold.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de success mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Centrul comercial se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 82.000 mp si ofera vizitatorilor o vasta zona de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 50.000 de clienti pe zi.

Citeste si:
Analiză: Anul 2022 a fost profitabil pentru dezvoltatorii imobiliari
Analiză: Anul 2022 a fost...

In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial ofera o suprafata inchirabila (GLA) de 33.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alaturi de peste 7.000 de metri patrati de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, cel mai nou si mai avansat parc de business de clasa A din Bucuresti, care a atins un grad de ocupare de 98%. Parcul ofera 70.000 mp de spatii de birouri, ocupate de companii multinationale din domeniu IT&C. Primele trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 38.000 mp sunt inchiriate in proportie de 97%
In Februarie 2016, AFI Europe Romania a finalizat constructia AFI Park 4&5, care ofera proiectului o suprafata inchiriabila aditionala de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de 60%, inainte de finalizare, prin pre-inchirierea a 18.000 metri patrati de catre Cameron, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation si un jucator din IT&C nou intrat pe piata din Romania.

Citeste si:
Ce mall-uri noi vor rasari in 2020: niciun proiect nou in Bucuresti
7 mall-uri si parcuri de...

Mai mult, AFI Europe Romania va dezvolta in viitorul apropiat doua proiecte cu utilizare mixta pe terenul de 80.000 mp pe care il detine in orasul Arad si pe terenul de 148.000 mp din Bucurestii Noi din sectorul 1 al Capitalei.

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe Romania va dezvolta AFI TECH PARK Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzand 50.000 mp GLA, amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta in 2 cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, intr-un centru urban cu o piateta centrala si gradini. AFI TECH PARK va raspunde nevoilor de extindere ale companiilor IT&C din Romania, oferindu-le un spatiu potrivit din punct de vedere al specificatiilor tehnice si al posibilitatilor de crestere. Faptul ca centrul de birouri este situat in centrul orasului Bucuresti si nu la periferie, ofera proiectului avantajul unic de a fi cautat de companiile multinationale din Romania.

Citeste si:
Cinema City deschide un multiplex în AFI Brașov
FOTO  Cinema City deschide...

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, o piata pe care concureaza cu nume mari precum Baneasa Developments (proprietarul Baneasa Shopping City), NEPI (Mega Mall, Promenada Mall Floreasca etc), Anchor Group, Iulius Group sau S Immo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri