In zona de nord a Bucurestiului vor fi finalizate in acest an aproximativ 3200 de locuinte, potrivit unui studiu realizat de catre Coldwell Banker, o pondere de 24% dintre acestea fiind locuinte premium. Luand in calcul atat nordul Capitalei cat si zonele centrale, semicentrale numarul de locuinte care se afla in acest moment in constructie depaseste 6.000, cu termen de finalizare in acest an, 70% dintre acestea fiind destinate clasei medii.

Din cele 3.200 de locuinte care vor fi finalizate in acest an in zona de nord a Bucurestiului, cea mai mare pondere a acestor locuinte, 66% (aproximativ 2200 de unitati), este reprezentata de locuinte destinate clasei medii, amplasate in zone precum Aviatiei si Baneasa in timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de unitati, sunt locuinte premium si de lux, amplasate in zone precum Dorobanti, Herastrau sau Barbu Vacarescu.

In zonele semicentrale, centrale si de nord din Bucuresti, aproximativ 4200 de noi locuinte destinate clasei medii vor fi livrate in acest an, in total, potrivit datelor Coldwell Banker, reprezentand 70% din totalul celor peste 6.000 de unitati aflate in constructie in zonele mentionate.

"Bucurestiul va trece printr-o schimbare sociala si demografica semnificativa in urmatorii ani. In cladirile de birouri din nordul Capitalei lucreaza deja peste 70.000 de persoane, numarul acestora urmand sa creasca, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun si suprafete mai generoase comparativ cu cele ale locuintelor din zonele marginase. Tot mai multi cumparatori care au achizitionat o locuinta prin Prima Casa in perioada 2009-2012 vor face un upgrade in urmatorii ani catre zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de cladirile de birouri in care isi desfasoara activitatea", afirma Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker.

Segmentul locuintelor premium inregistreaza de asemenea o crestere semnificativa a dezvoltarii, peste 1.000 de locuinte urmand a fi predate in acest an, cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unitati, in zonele ultracentrale, Dorobanti si Floreasca - Barbu Vacarescu.

"Zona de nord a Bucurestiului este foarte ofertanta din punct de vedere al dezvoltarii rezidentiale, tinand cont de suprafetele mari de teren disponibile in zone precum Barbu Vacarescu, Expozitiei, Baneasa sau Sisesti iar investitorii isi indreapta tot mai mult atentia si spre sectorul rezidential dupa ce cel al spatiilor de birouri si comerciale a tinut capul de afis in ultimii ani", mai afirma Alexandru Pricop.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei de consultanta imobiliara din Romania dupa ultimele rezultate financiare oficiale si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind manager si agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidentiale din Bucuresti, printre care Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidential din zona de nord a Bucurestiului, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence si Politehnica Park Residence. Compania a vandut in 2015, direct de la dezvoltator, peste 1400 de locuinte noi doar in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri