Piata imobiliara traverseaza o noua etapa de expansiune, iar apetitul investitorilor de profil a crescut inclusiv in Romania, acolo unde marii dezvoltatori au reinceput sa tureze motoarele pe o piata al carui potential este urias, tara noastra avand un stoc ridicat de proprietati invechite.

O data cu depasirea crizei economice, care a blocat multe dintre planurile de dezvoltare, mai multi investitori si-au manifestat interesul pentru a reincepe investitiile in Romania, iar in momentul de fata lucrurile se pare ca nu mai sunt doar la nivel declarativ, ci chiar reprezinta planuri extrem de ambitioase.

Un investitor de origine romana, stabilit de mai multi ani in Marea Britanie, isi propune ca din acest an sa demareze un proiect imobiliar exclusivist in zona de nord a Capitalei, acolo unde vrea dezvoltarea unor case “la cheie” “Made in Germany”, prin intermediul unui parteneriat cu Huf Haus, o companie cu traditie din Germania, specializata in constructia si proiectarea de case in regim “all-inclusive”, dar care ajung sa coste chiar si peste 1 milion de euro.

Desi planurile dezvoltarii unui ansamblu de proiecte Huf Haus in Romania se afla pe hartie de mai bine de cinci ani, criza a fost si motivul pentru care aceste investitii au fost blocate, insa in momentul de fata, pe fondul revenirii sectorului imobiliar, dezvoltarea unui astfel de proiect este vazuta de reprezentantii companiei drept “o oportunitate uriasa”.

„Acesta este un punct de referinta pentru noi, fiind prima noastra reprezentare in aceasta parte a Europei. Suntem foarte increzatori in potentialul pe care il are piata imobiliara din Romania. Casele showroom vor prezenta cunoscutul stil arhitectural al Huf Haus, caracterizat de simbioza dintre lemn si sticla si unele dintre cele mai avansate tehnologii pe care le ofera compania noastra”, a afirmat Georg Huf, managing director al Huf Haus.

Intrarea Huf Haus si in Romania vine dupa mai multi ani de analizare a dezvoltarii pietei locale, dar si dupa ce un investitor a simtit ca este momentul pentru o dezvoltare de acest fel si la nivel local.

“Am reusit sa gasim un partener strategic de incredere impreuna cu care sa punem la punct demararea unei colaborari pentru a intra si pe piata din Romania, lucru pe care l-am si realizat. In toamna acestui an vom deschide aici primele doua showroom-uri de proiecte de case Huf Haus, iar investitia necesara proiectarii si realizarii acestora va depasi 1 milion de euro”, a declarat Michael Baumann (foto mai jos), director de marketing si de vanzari, manager cu peste 40 de ani de petrecuti in compania germana si care este de asemenea implicat in evolutia arhitecturii si a designului interior a proiectelor de casa Huf Haus.

michael baumann huf haus

Desi nu au dorit sa ofere informatii despre numele investitorului roman, reprezentantii Huf Haus sustin ca acesta urmareste de mai multi ani intrarea Huf Haus in Romania, iar dezvoltarea proiectului va fi posibila pe un teren dintr-o zona exclusivista situata in nordul Bucurestiului.

“Intr-o prima faza vorbim despre doua proiecte de case, care vor deservi si drept showroom-uri de prezentare. Planul va fi ca an de an sa realizam intre 6-10 astfel de proiecte, iar pretul de pornire al unui proiect de casa Huf Haus, realizat in totalitate in Germania, va depasi 600.000 de euro si va creste in functie de dotarile sale si de suprafata. Intregul proces de productie, de la proiectare, la productie si inclusiv la constructie va fi realizat in Germania, cu angajati Huf Haus, iar constructia unei case ar urma sa dureze pana la cel mult 5 luni”, a mai precizat Baumann.

Intrebati de wall-street.ro cum arata intreg procesul de constructie al acestora, oficialii Huf Haus sustin ca atat proiectarea casei, designul, cat si pregatirea materialelor necesare constructiei sunt realizate in Germania, prin intermediul unor companii partenere, iar transportul este asigurata in tara prin intermediul propriei flote de masini, iar constructia se realizeaza in totalitate prin intermediul specialistilor germani care, pe tot parcursul constructiei, se vor afla pe santierul proiectului.

Pentru constructia unei singure case lucreaza, in medie, circa 70 de angajati.

Ce este Huf Haus si cum au luat nastere casele “Made in Germany”

Un business de familie, cu o istorie de peste 100 de ani, Huf Haus este astazi un exemplu global de afacere imobiliara care s-a dezvoltat din generatie in generatie, ajungand ca astazi sa construiasca sute de proiecte de case individuale, proiecte de ansambluri rezidentiale, dar si birouri exclusiviste in marile metropole europene.

In anul 1912, Johann Huf a pus bazele companiei Hus Haus, pentru ca ulterior, fiul sau, Franz Huf, sa devina maestru in prelucrarea lemnului. In anul 1958, acesta a construit structuri pe baza de lemn si a proiectat mai multe spatii ale unor expozitii, pentru ca in 1960, in timpul dezvoltarii pietei imobiliare si a boom-ului imobiliar sa se ocupe de dezvoltarea de spatii rezidentiale in imediata vecinatate a centrelor comerciale.

Din 1996 si pana in prezent Georg Huf administreaza activitatea Huf Haus, companie care si-a extins activitatea si pe pietele din Marea Britanie sau in Elvetia. Pana in momentul de fata, proiecte ale Huf Haus au fost receptionate de peste 10.000 de familii, in conditiile in care compania dezvolta, in medie, intre 100 – 120 de case pe an.

“60% dintre proiectele de case sunt vandute in Germania si circa 40% in strainatate. Marea Britanie este in prezent a doua piata ca importanta, cu 20-25 de proiecte, in medie, pe an, dar si Elvetia, acolo unde ne-am intensificat prezenta in ultimii ani”, au mai precizat oficialii companiei.

Cu peste 400 de angajati si peste 10.000 de familii care locuiesc in proiectele dezvoltate de grupul german, Huf Haus a incheiat anul trecut cu un rulaj de peste 80 de milioane de euro si se pregateste sa testeze si piete cu potential asa cum este si cazul Romaniei, intr-un pariu in care compania se arata extrem de increzatoare.

Sediul central al Huf Haus se afla in localitatea Hartenfels din Germania, iar facilitatea de productie a companiei in care este prelucrat lemnul se intinde pe o suprafata de peste 30.000 mp.
Huf Haus numara 19 birouri si case showroom in Europa, iar proiectul din Romania se va alatura din aceasta toamna portofoliului de servicii din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri