Ministerul Fondurilor Europene a lansat o procedura de licitatie publica pentru a inchiria un nou sediu pentru aparatul central, in conditiile in care actualul contract expira la finalul lunii iunie, si are nevoie de cel putin 6.000 de metri patrati de birouri clasa A, pentru care este dispus sa plateasca o chirie lunara de 20,2 euro pe metru patrat, fara TVA, arata un comunicat publicat, joi, de institutie.

In prezent, ministerul plateste chirie pentru un sediu amplasat intr-o cladire de birouri de pe bulevardul Ion Mihalache din Capitala, in apropierea Pietei Victoria, unde se afla sediul Guvernului. Contractul de inchiriere a expirat la finalul anului trecut si a fost prelungit, prin act aditional, pana la 30 iunie.

"MFE estimeaza ca, pentru 543 de persoane - care lucreaza in sediul actual - sunt necesari aproximativ 6.000 mp utili. Pretul de inchiriere poate merge pana la 20.2 euro/ mp fara TVA, la care se adauga un cost lunar estimativ de 3.6 euro pentru servicii de intretinere", precizeaza ministerul.

Pentru un spatiu de 6.000 metri patrati la costul indicat de minister, de 20,2 euro/mp, chiria lunara ar fi de circa 121.000 euro fara TVA, la care s-ar adauga costuri de intretinere de circa 21.600 euro lunar.

Institutia solicita ofertantilor dotarea sediului cu mobilier, utilitati si spatii de parcare, insa accepta ca participantii la licitatie sa ofere fie un imobil, fie mai multe imobile spre inchiriere. Anuntul vine in conditiile in care Guvernul a repartizat Ministerului Fondurilor Europene un spatiu in corpul B3 al Palatului Parlamentului, printr-o hotarare din 27 ianuarie 2016.

Insa ministerul considera ca sediul este "neutilizabil, din motive ce tin de degradarea fizica a cladirii, dar si de securitatea cu privire la siguranta la foc, igiena, sanatate, izolare termica". Totusi, ministerul s-ar putea muta in sediul alocat la Palatul Parlamentului la finalul anului 2017, dupa ce vor fi efectuate lucrari pentru transformarea in spatiu de birouri.

In prezent, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti asigura servicii de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri