Element Development, firma detinuta de catre antreprenorul roman Ionut Dumitrescu, va incepe in acest an dezvoltarea unui nou proiect de retail in centrul tarii, Bistrita Retail Park urmand sa reprezinte primul proiect de amploare din orasul de provincie si primul pariu al dezvoltatorului pe segmentul centrelor comerciale.

Bistrita Retail Park va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 15.000 mp si va fi dezvoltat intr-o locatie cu traditie pentru comertul din Bistrita.

Constructia parcului, proiectat de “V & K“ Romania, este prevazuta a avansa rapid inca din toamna si va fi definitivata in trimestrul al II-lea al anului viitor.

“Bistrita este un oras cu potential ridicat pentru retail, iar acest lucru este confirmat de interesul retailerilor pentru acest proiect. Bistrita Retail Park beneficiaza de o locatie excelenta, iar ancora de food este deja securizata si va avea 6.000 mp. Dupa expansiunile din orasele mari, retailerii iau deja in calcul si orasele cu pana in 100.000 de locuitori, iar Bistrita este un exemplu in acest sens pentru dezvoltarea retailului local”, spune Carmen Ravon, head of retail leasing in cadrul CBRE Romania, compania de consultanta care va gestiona inchirierea viitorului proiect comercial.

Bistrita este un important oras turistic cu o populatie activa dinamica, avand o putere de cumparare ridicata si o rata a somajului redusa, 3,5%, aproape la jumatate fata de media pe tara, 6,5% in noiembrie 2015.

Citeste si:
Ninsori in mai multe judete din tara
Ninsori in Sibiu, Brasov,...

Odata cu semnarea contractului de reprezentare exclusiva pentru inchirierea Bistrita Retail Park, echipa de Retail&Asset Services CBRE continua sa isi dezvolte portofoliul de proiecte de leasing exclusiv.

Pe langa Bistrita Retail Park, CBRE este consultant exclusiv pentru Veranda Mall si Park Lake, cele doua mari proiecte comerciale care vor fi livrate in Bucuresti in acest an.

Element Development este firma omului de afaceri Ionut Dumitrescu si unul dintre cei mai noi dezvoltatori de proiecte imobiliare la nivel local, cu un portofoliu important deja in zona proiectelor rezidentiale, dar si cu un proiect important de birouri in constructie – Tunari 60 Office Building – situat in zona centrala a Capitalei si care va dispune de o suprafata inchiriabila de 8.000 mp. Tunari 60 Office Building este un proiect realizat de catre Forte Partners, la care Ionut Dumitrescu este actionar.

CBRE este unul dintre cei mai importanti consultanti imobiliari de pe piata locala, un segment pe care mai activeaza nume precum JLL, Colliers, DTZ Echinox sau Knight Frank.

Citeste si:
Plante de canabis, cultivate pe malul unui rau din Bistrita-Nasaud
Plante de canabis, cultivate...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aproape 6.000 de copaci taiati ilegal in Muntii Rodnei