Tranzactii in retail. New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai mari si activi dezvoltatori si investitori imobiliari la nivel local, a achizitionat proiectul de retail Shopping City Sibiu, cel mai mare din orasul situat in zona Transilvaniei, intr-o tranzactie ce a depasit pragul de 100 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Fondul sud-african de investitii a achizitionat proiectul Shopping City Sibiu, cu o suprafata inchiriabila de peste 79.000 mp de la Argo Group.

Shopping City Sibiu a fost deschis in noiembrie 2006, avand initial o suprafata inchiriabila de 41.000 mp, cuprinzand un hipermarket Auchan si galeria adiacenta, precum si un mangazin de bricolaj Leroy Merlin.

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adaugarea unui hipermarket Carrefour, branduri de moda si sport, un mare magazin de mobila si electronice si electrocasnice.

Shopping City Sibiu este primul si singurul centru modern din Sibiu si cel mai mare parc de retail din Romania, cu un mix variat de chiriasi, ce domina piata de retail din regiune. Este situat pe ruta de legatura cu orasul Brasov, la o distanta de 8 minute de mers cu masina de centrul orasului.

Citeste si:
Cine sunt coloșii care domină piața imobiliară din România?
Cine sunt coloșii care domină...

shopping city sibiu nepi

Printre chiriasii Shoppinc City Sibiu se numara branduri internationale cum ar fi Adidas, Altex, Benvenuti, BSB, C&A, CCC, Coccodrillo, Decathlon, Deichmann, Diverta, dm, Douglas, Flanco, H&M, Hervis, Humanic, Kendra, Kenvelo, KFC, Lee Cooper, Marionnaud, New Yorker, Noriel, Orsay, Pepco, Salamander, Takko, Yves Rocher, avand si o gama variata de magazine de mobila si DIY cum ar fi Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa, si Rovere Mobili.

Orasul Sibiu are o populatie de aproximativ 170.000 locuitori, si este resedinta judetului Sibiu, care are peste 400.000 locuitori. Sibiul este un important centru cultural si beneficiaza de o infrastructura moderna, cu trei statii de cale ferata si un aeroport international cu legaturi directe catre mai multe tari europene, precum si catre diverse destinatii nationale.

Valoarea tranzactiei dintre NEPI si Real 4 You se ridica la 100 milioane de euro si a fost intermediata de catre compania de consultanta imobiliara JLL. Tranzactia a fost finalizata la data de 24 iunie 2016, iar data efectiva a achizitiei pentru scopuri comerciale a fost 31 martie 2016.

Citeste si:
Comisia Europeană a aprobat achiziţionarea Telekom Romania de către...
Comisia Europeană a aprobat...

NEPI cumpara 30% din Mega Mall de la Real 4 You si devine unicul proprietar al centrului comercial

NEPI a finalizat un acord pentru a achizitiona participatia de 30% in Mega Mall a grupului austriac Real4You, in conditiile in care fondul de investitii detine momentan 70% din Mega Mall.

Mega Mall are o suprafata inchiriabila de peste 75.000 mp si este cel mai mare proiect dezvoltat pana acum de grupul NEPI. Acesta a fost deschis in mai 2015 si este situat in zona Iancului – Pantelimon din Capitala. Finalizarea tranzactiei asteapta aprobarea Consiliului Concurentei.

Citeste si:
NEPI Rockcastle: Venituri nete din chirii de 346 mil. euro in 2018
NEPI Rockcastle: Venituri...

New Europe Property Investment plc (NEPI) este un grup de investitii si dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum si la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB). Grupul a fost infiintat in anul 2007 pentru a achizitiona, a dezvolta si a gestiona cele mai importante proprietati pe zona de retail din tarile emergente ale Uniunii Europene, cu potential de crestere pe termen lung. De-a lungul timpului, grupul NEPI si-a consolidat un portofoliu important de proprietati si a dezvoltat, in mod constant, proiecte numeroase in Romania, Serbia, Slovacia si Cehia. Strategia de dezvoltare se concentreaza pe expansiunea in segmentul de retail si pe alte piete. In plus, Grupul investeste si in dezvoltarea cladirilor de birouri clasa A in marile orase din Romania, unde exista cerere din partea companiilor multinationale.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.

NEPI este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel local, un segment pe care mai activeaza nume mari, precum AFI Europe, Iulius Group, Baneasa Developments sau Anchor Group.

Sursa foto: shoppingcitysibiu.ro

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri