Timisoara dispune de al treilea cel mai mare pret/mp din tara, dupa Cluj si Bucuresti, potrivit agentiei. Vanzarile pe segmentul rezidential au fost stimulate de Prima Casa, dar si de politicile dezvoltatorilor, care ofera diverse discount-uri si plata in rate de pana la 3 ani.

"Piata imobiliara din Timisoara si-a continuat, in prima jumatate a anului, tendinta de crestere pe toate segmentele. Flexibilitatea dezvoltatorilor, existenta unor proiecte imobiliare bune, dar si deficitul mare de locuinte si birouri, la ora actuala, ne dau semnale ca tendinta se va mentine si in a doua parte a anului in curs. Preturile au crescut putin, dar nu spectaculos, rata de default este extrem de mica, astfel incat avem credinta ca vorbim de o crestere sanatoasa, responsabila", a declarat Marius Schiopota (foto), managing partner Hitch&Mosher.

Hitch&Mosher administreaza proiectele rezidentiale Uranus Plaza si Adora Forest din Timisoara. Procesul de vanzare al apartamentelor din cadrul ansamblului rezidential Uranus Plaza se apropie de final, 90% din totalul de 223 de apartamente fiind vandute. In cazul complexului rezidential Adora Forest, mai sunt disponibile 28% din totalul de 107 apartamente.

Hitch & Mosher, infiintata in 2005 in Timisoara, cu capital integral romanesc, reprezinta una dintre cele mai mari companii de intermediere imobiliara din vestul tarii.