Adio cutii de chibrituri! Guvernul nu vrea sa se mai construiasca in Romania locuinte mici, care nu respecta exigentele minimale privind suprafetele si nivelul de dotare a incaperilor.

Astfel, Executivul le va impune presedintilor de consilii judetene si primarilor, inclusiv primarului general al capitalei, sa verifice, „inainte de eliberarea autorizatiilor de construire pentru locuintele noi“, indeplinirea standardelor de locuire (suprafata si dotari), potrivit Profit.ro.
Standardul de locuire conform Legii Locuintei nr. 114/1996, valabil si in prezent, prevede, de exemplu, ca suprafata minima utila a unei garsoniere trebuie sa fie de 37 de metri patrati, cu o camera de zi de 18 metri patrati si o baie de cel putin 4 metri patrati. In cazul unui apartament cu doua camere, pentru doua persoane, suprafata utila trebuie sa fie de cel putin 52 de metri patrati, cu o camera de zi de cel putin 18 metri patrati si un dormitor de 12 metri patrati. Iar pentru un apartament cu trei camere, pentru trei persoane, suprafata utila trebuie sa fie de minimum 66 de metri patrati, camera de zi – 18 metri patrati, dormitoarele (cumulat) – 22 de metri patrati, iar incaperile sanitare (cumulat) – de 6 metri patrati.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.